Navigeer dropdown

Weet jij nog hoe de laatste persoon eruit zag die je bent gekruist op straat? Tenzij je een speciale training hebt gevolgd, zoals de politie-inspecteurs die een misdrijf onderzoeken, blijkt het soms toch moeilijk om je te herinneren hoe iemand er precies uitzag.

Speciale tekenaars van de politie proberen samen met getuigen van een misdrijf een goede tekening van de dader te maken, zodat die daarmee kan worden opgespoord. Zo’n tekening heet een robotfoto. Zo’n robotfoto wordt beetje bij beetje opgebouwd. Samen met de getuige kiest de tekenaar immers uit een heleboel gezichtskenmerken zoals neuzen, haarkleuren, ogen, monden, enz. ... tot alle onderdelen samen het gezicht van de dader vormen.

Test het zelf eens allemaal uit en stel zelf een gezicht samen. Rechts zie je een aantal kenmerken: vorm en kleur van het gezicht, haar, ogen, neus en mond. Klik op één van deze kenmerken om het te veranderen. Je ziet meteen in het gezicht links hoe één enkele kleine wijziging een gezicht helemaal kan veranderen.

undefined

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.