Technopolis is gesloten
slide

Technopolis en het milieu

Ook Technopolis neemt zijn verantwoordelijkheid in het bewustmaken van het grote publiek over de klimaatverandering en het milieu. De uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt, zijn immers legio. Daarom engageert Technopolis zich dan ook in verschillende projecten en initiatieven.

De Groene Sleutel

Op 29 april 2010 ontving Technopolis als een van de eerste toeristische attracties in Vlaanderen de Groene Sleutel. Dit ecolabel werd uitgereikt als beloning voor de nodige inspanningen op het vlak van milieuzorg. De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven, dat uitgaat van FEE (Foundation for Environmental Education). Met het behalen van dit ecolabel engageert Technopolis zich om op een duurzame manier te werk te gaan in zijn huidige en toekomstige projecten. We zijn blij aan te kondigen dat Technopolis, naast 2011, 2012 en 2013 nu ook in 2014 de Groene Sleutel heeft ontvangen. undefined

Milieucharter Provincie Antwerpen

Op 16 juni 2014 werd officieel bekend dat Technopolis voor de 5de cyclus het Milieucharter behaalde. Technopolis participeerde voor een 5de keer in het project 'Milieucharter provincie Antwerpen'. Dit project spoort bedrijven aan om milieugerelateerde acties binnen een systematisch kader te plannen en uit te voeren. Deze acties gaan verder dan wat wettelijk is opgelegd. In het kader van het 'Milieucharter provincie Antwerpen' ontwikkelde Technopolis ook verschillende shows en demo's waarmee het milieubewustzijn van de bezoekers verhoogd werd. undefined

Interactieve opstelling over het milieu

Technopolis heeft heel wat interactieve opstellingen die de bezoeker op een originele manier bewust maken van milieu-onderwerpen.

Geef afval een tweede kans

Deze interactieve opstelling neemt de bezoeker in vier interactieve stappen mee doorheen het recyclageproces en toont hoe correct gesorteerd afval gerecycleerd wordt tot tal van nieuwe voorwerpen. Deze opstelling is een samenwerking tussen Fost Plus en Technopolis. 

Waarheen met elektro-afval? 

Deze interactieve opstelling toont de bezoeker wat te doen met afgedankte elektro-toestellen. 

Haal een elektro-apparaat uit elkaar

Deze interactieve opstelling toont de bezoeker waar elektro-apparaten uit bestaan. Sommige stoffen zijn erg kostbaar. Andere zijn zeer schadelijk voor het milieu.  

Activeer een stad met energie

Deze interactieve opstelling laat de bezoeker een stad voorzien van energie. Gaat er voldoende aandacht naar hernieuwbare energiebronnen? 

Hoe groot is jouw milieu-impact?

Deze interactieve opstelling stelt de bezoeker de vraag naar zijn manier van leven. Aan het einde volgen tips om de ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Presenteer het weer

Bij deze interactieve opstelling presenteert de bezoeker zijn eigen weerbericht. Hij kiest zelf de temperatuur, windkracht en weertype en ontdekt hoeveel energie de windmolens en zonnepanelen die dag opbrengen. 

Onderzoek de isolatie-waarde

De bezoeker gebruikt bij deze interactieve opstelling een warmtecamera om de eigenschappen van enkele bouwmaterialen te onderzoeken.

 

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.