Technopolis is gesloten

Check welke elementen we nog zoeken!

Maak deel uit van onze levende tabel van Mendelejev en krijg een gratis ticket!

Zit er ergens een chemisch element in jouw naam verstopt? Dan mag jij een van de 118 elementen uit de tabel van Mendelejev vertegenwoordigen en op zaterdag 2 maart plaats nemen in onze "levende tabel". We doen dat niet voor niets bijna 150 jaar nadat Mendelejev zijn tabel voor het eerst presenteerde. Breng jij mee hulde aan de man die destijds de tabel der tabellen ontwikkeld heeft? We zoeken nog enkele schaarse elementen!

Ben jij het element dat we zoeken?

Dat hangt helemaal af van welk element in jouw naam verstopt zit!

 • Misschien zit er in jouw voor- en/of familienaam een element dat met 2 letters afgekort wordt (zoals Al, Np, Ag, Rb, Si en Na)? Bijvoorbeeld:
  • An Luyten = Al (aluminium)
  • Nick Peeters = Np (neptunium)
  • Anne-Marie Govers-Janssens = Ag (zilver)
  • Rik Van den Bergh = Rb (rubidium)
  • Simon = Si (Silicium)
  • Nathalie = Na (Natrium)
  • Gabriël =  Br (Broom)
 • Of wie weet begint jouw voornaam met een element dat met 1 letter wordt afgekort (zoals H, V en N)?  Zoals in:
  • Henk = H (waterstof)
  • Vik = V (vanadium)
  • Noor = N (stikstof)

Sta mee in de tabel en ontvang een gratis ticket!

Laat ons weten van welk element jij de ambassadeur wil zijn en dan reserveren we een plaatsje voor jou op de tabel! We verwachten je op zaterdag 2 maart om 9u30 aan de hoofdingang van Technopolis. Samen trekken we dan naar de parking waar een gigantische tabel getekend zal staan met een apart vakje voor jou en nog 117 andere elementen. 

Als alle elementen hun plek hebben ingenomen, vliegt een drone overheen de de tabel om beelden te nemen. De bedoeling is om de video te publiceren op 6 maart, exact 150 jaar nadat Mendelejev zijn tabel voor het eerst presenteerde en ook de dag waarop we een gloednieuwe opstelling over de tabel inhuldigen.

Als dank voor jouw rol in onze levende tabel, krijg je na afloop een gratis toegangsticket voor Technopolis.

Even op de tabel spieken?

Dat nemen we je niet kwalijk! De tabel telt intussen 118 elementen en er komen er nog regelmatig bij... Download de tabel van Mendelejev en kijk welk(e) element(en) er in jouw naam verstopt zouden kunnen zitten!

Deze elementen zoeken we nog:

Onze levende tabel loopt aardig vol, maar er zijn nog wat plaatsjes vrij. Zit er 1 van de volgende elementen in jouw naam verstopt? Schrijf je dan als de bliksem in en doe mee!

Rb – Cs – Lr – Zr – Hf – Rf -Cr -Sg – Bh – Pd – Cu – Cd – Hg – Cn – Nh – Sn – Pb – Ft – Mc – Og – Pr – Pa -Pm – Np – Pu – Gd – Bk – Dy – Cf – Fm – Tm – Lu – Lr

Geraken we aan alle 118 elementen?

Of de "levende" tabel echt alle 118 elementen zal bevatten, zal blijken op 6 maart. Dat is de dag waarop in Technopolis een spectaculaire Mendelejev-opstelling wordt voorgesteld die ontwikkeld werd samen essenscia, de federatie van de chemie en life sciences, Co-valent, het paritaire vormingsfonds van de sector, en negen chemiebedrijven. De opzet van deze game? Alle elementen uit de tabel van Mendelejev verzamelen in de ruimte!

 

Met de steun van:

 

samenwerking essenscia

Laat weten welk element jij bent en maak deel uit van onze levende tabel

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.