Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00
slide

Hoofdtentoonstelling

Ontdek keer op keer iets nieuws met je leerlingen!

In Technopolis doe je nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod in de hoofdtentoonstelling vernieuwen, waardoor een klasbezoek telkens een andere invulling krijgt. Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

Enkele toppers uitgelicht...

img

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom de fiets niet zomaar uit balans geraakt!

img

Maak kennis met onze robot!

De levensgrote robot in onze tentoonstellingsruimte tapt moppen, imiteert zonder enige moeite jouw favoriete filmpersonages en beschikt over een heel arsenaal aan trucjes! Zo kan je hem van kleur doen veranderen, zijn ogen doen rollen of hem jouw bewegingen laten volgen...

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind vorig jaar introduceerden we al een reeks nieuwe opstellingen over digitale natuurbeleving in Xplora, niet veel later gevolgd door de tijdelijke thematentoonstelling Play the Light. Dat was echter nog maar het tipje van de ijsberg. In de zomer openden we de gloednieuwe tentoonstelling Sport 2.0 en volgend jaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuw doe-concept in de tentoonstellingsruimte. 

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

  • Doelgroep: alle leerjaren en alle graden
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.