Navigeer dropdown

In Technopolis doe je nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod in de hoofdtentoonstelling vernieuwen, waardoor een klasbezoek telkens een andere invulling krijgt.

Onze  hoofdtentoonstelling  is een mix  van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Jij en je leerlingen vinden er onze klassiekers, zoals fietsen op een kabel vijf meter boven de grond,...  Jullie kunnen ook zelf een vliegtuig aan de grond zetten, op een spijkerbed liggen, in een zeepbel staan, telefoneren naar de ruimte,… Maar Technopolis zou Technopolis niet zijn als ons aanbod niet non-stop vernieuwd werd. Er valt dan ook heel wat nieuws te beleven. Check it out!

img

Zet een vliegtuig aan de grond

Kruip in de huid van een echte stuntpiloot... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

img

Verfrissend

Doorloop het volledige traject van bronwater via onze opstelling die ontwikkeld werd in samenwerking met Chaudfontaine. Kom al experimenterend te weten wat de temperatuur van het water is in de verschillende grondlagen van de bron en ontdek uit welk materiaal ze bestaan.

img

Wilde dieren ontleden

Heb je al eens een aap of een leeuw ontleed? In Technopolis ontleed je dieren én mensen met de 3D-dissectietafel alsof het dagelijkse kost is.

img

Sport

Maak kennis met de wetenschap achter sport via een reeks uitdagende sportopstellingen. Zeil tegen de wind in, ontdek de ‘sweet spot’ op een tennisracket, draai de snelste pirouette van je leven en nog zoveel meer!

img

Bloedstollende fietsrit in Virtual Reality

Zet een VR-bril op je snoet en fiets boven een gapend ravijn tussen 2 pieken van de Grand Canyon. Tijdens je fietstocht gebeuren er allerlei gekke dingen om je heen die beslist een extra dimensie aan je VR-beleving geven. Dit bloedstollende ritje wordt sowieso een avontuur om nooit meer te vergeten!

Praktisch

Doelgroep: alle leerjaren en alle graden
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.