Navigeer dropdown

In Technopolis doe je nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod in de hoofdtentoonstelling vernieuwen, waardoor je bezoek telkens een andere invulling krijgt. Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

img

Zet een vliegtuig aan de grond

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

img

Bloedstollende fietsrit!

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Ook als dat in virtual reality over de Grand Canyon tussen de roofvogels is? Zet een VR-bril op je snoet en fiets boven een gapend ravijn tussen 2 pieken van de Grand Canyon onder een schroeiend hete zon!

img

Wilde dieren ontleden

Ga jij graag eens naar de wilde dieren in de dierentuin kijken? Groot gelijk! Maar heb je al eens gekeken hoe een aap of een leeuw er vanbinnen uitziet? In Technopolis ontleed je dieren én mensen met de 3D-dissectietafel alsof het dagelijkse kost is.

Object reference not set to an instance of an object.

img

Buiten te warm om te sporten?

Maak dan kennis met de wetenschap achter sport via een reeks uitdagende sportopstellingen. Zeil tegen de wind in, ontdek de ‘sweet spot’ op een tennisracket, draai de snelste pirouette van je leven en nog zoveel meer!

img

Spijkerbed

Komen jouw haren recht overeind te staan bij de gedachte aan een spijkerbed? Schrik dat je vol gaatjes terug naar huis keert? Daar is geen reden voor! Echt waar...

img

Verfrissend traject

Niets zo goed als een fris glas water op een warme zomerdag. Waar dat vandaan komt? Doorloop het volledige traject van bronwater via onze opstelling die ontwikkeld werd in samenwerking met Chaudfontaine. Kom al experimenterend te weten wat de temperatuur van het water is in de verschillende grondlagen van de bron en ontdek uit welk materiaal ze bestaan.

Praktisch

Doelgroep: jong en oud
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.