Technopolis is gesloten
slide

Hoofdtentoonstelling

Ontdek onze toppers!

In Technopolis doe je nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod in de hoofdtentoonstelling vernieuwen, waardoor je bezoek telkens een andere invulling krijgt. Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

Enkele toppers uitgelicht...

img

Zet een vliegtuig aan de grond

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

img

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom de fiets niet zomaar uit balans geraakt!

img

Maak kennis met onze robot!

De levensgrote robot in onze tentoonstellingsruimte tapt moppen, imiteert zonder enige moeite jouw favoriete filmpersonages en beschikt over een heel arsenaal aan trucjes! Zo kan je hem van kleur doen veranderen, zijn ogen doen rollen of hem jouw bewegingen laten volgen...

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind dit jaar opent er nog een nieuwe tijdelijke thematentoonstelling rond muziek en we blijven niet stilzitten!

Volgend jaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuwe zone in de tentoonstellingsruimte. Daarnaast komt er ook een nieuwe zone ‘Puur’ die focust op enkele basismechanismes uit de fysica, en brengen we – in het kader van de verjaardag van Mendeljev – een gloednieuwe opstelling rond de Tabel van Mendeljev.

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Doelgroep: jong en oud
Prijs: alle activiteiten zijn inbegrepen in je dagticket

phone Technopolis is de hele paasvakantie open, ook op Pasen en paasmaandag

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.