Navigeer dropdown

Technopolis is voor jouw leerlingen dé plek om wetenschap en technologie te ontdekken. Zou het niet onwijselijk leuk en leerrijk zijn als ze hier - onder jouw leiding - zelf aan konden meebouwen? En als ze ook nog eens zélf mochten verzinnen wat ze bouwen?

Goed nieuws, dat kan! Volgend schooljaar lanceren we onze Pitch and Play wedstrijd. Doe mee, verzamel alle talenten uit je klas en bedenk en bouw samen de volgende Technopolis-exhibit! Henk Rijckaert vertelt jullie op zijn eigen komische manier waarom je zeker moet deelnemen aan de wedstrijd.

Hoe verloopt het spel?

Er zijn 3 rollen:

 1. De leerkracht - jij dus - ontpopt zich tot ondernemer 'captain' en bedenkt samen met jouw leerlingen een eerste concept voor een Technopolis-opstelling.

 2. Samen met enkele talenten - jouw leerlingen - werk je gedurende het spel aan het ondernemingsplan. Jullie nemen het als team op tegen andere groepen.

 3. Dat doen jullie door de investeerders (investors) - medewerkers van Technopolis (Power Sponsors) en andere leerkrachten en leerlingen (Sponsors) - te overtuigen van jullie concept. Het doel? Hen laten investeren, zodat je op het einde een zo hoog mogelijke marktkapitalisatie hebt.

In 3 verschillende kapitaalrondes (die gespeeld worden in de concept- en ontwerpfase) verbeteren jullie jullie ondernemingsplan. Na elke ronde kiezen de investeerders de ondernemingen waarin ze virtueel geld willen investeren.

 • In de conceptfase werken jullie het concept tot in de puntjes uit: wat is het idee, welk wetenschappelijk principe zit erachter, wat leert de bezoeker en wat is voor hem de unieke ervaring? 

 • In de ontwerpfase denken jullie na over de uitvoerbaarheid van de opstelling: wat zijn de potentiële risico's, welke investeringen zijn nodig en hoe promoten we dit op een originele manier om meer nieuwe bezoekers aan te trekken? 

Voor je begint...

  

Praktisch

 • Inschrijven t/m 20 oktober 2017
 • De wedstrijd loopt van 6 november 2017 tot 23 maart 2018
 • De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 30 maart 2018
 • De winnende klas werkt mee aan de opbouw van de opstelling vanaf 16 april t/m 31 mei 2018
 • Minimum 3 leerlingen en maximum 25 leerlingen per team
 • Deelnemen aan de wedstrijd is gratis

Schrijf je nu in!

Waar wacht je nog op? Schrijf je snel in en doe mee!

Met de steun van onze partners

img
img

Schrijf je nu in voor Pitch and Play

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.