Navigeer dropdown

Kun jij nog zonder wetenschap? Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen… Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen. Trek dus snel iets aan zet je schrap voor een reeks proefjes en workshops bovenop ons rijkgevulde dagprogramma en dat allemaal voor € 1 per ticket! Die symbolische euro gaat rechtstreeks naar Bednet in het kader van de Warmste Week.

Online tickets aan € 1 uitverkocht?

Geen probleem! Op de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november kan je ook aan de kassa tickets aan € 1 bekomen. Die tickets zijn - net zoals online tickets - enkel geldig op de Dag van de Wetenschap zelf. Je houdt er best wel rekening mee dat het hier weleens héél druk kan zijn. Als onze maximum capaciteit bereikt is, kunnen we jammer genoeg even geen extra bezoekers ontvangen.

De symbolische euro die we jou als toegangsprijs vragen tijdens de Dag van de Wetenschap gaat rechtstreeks naar Bednet, een organisatie die via synchroon internetonderwijs ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Op deze manier steunt Technopolis de Warmste Week van Studio Brussel.

  

          Technopolis steunt Warmste Week 

Spectaculaire proefjes

img

Proefjes met de microgolfoven

We gebruiken de microgolfoven dagelijks om eten op te warmen. Maar wat gebeurt er als je er nog andere dingen in steekt? Door verschillende voorwerpen (druiven, zeep... of zelfs een gloeilamp) in de magnetron te plaatsen, leer je bijzonder veel over de werking ervan.

Wees niet bang, spectaculaire ontploffingen, knallen of steekvlammen komen - oef! - bij deze proef niet te pas!

phone Om 11u30 en 14u45
img

Olifantentandpastaproef

Olifanten-wat? Als we olifantentandpasta zeggen, bedoelen we eigenlijk... een ENORME schuimfontein! Ontdek mee de wetenschap achter deze tot de verbeelding sprekende proef.

Wist je al dat we de dag vóór de Dag van de Wetenschap - op zaterdag 25 november - de grootste olifantentandpastafontein ooit (proberen te) maken? Wereldrecord of geen wereldrecord, dat gaan we vieren met een feestelijk drankje gepimpt met droogijs-bubbels.

phone Om 10u15, 13u30 en 15u45

De hele dag door boeiende workshops

Object reference not set to an instance of an object.

img

Verrassende chemische proefjes en demo's

Steek samen met de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging de handen uit de mouwen! Maak bv. je eigen badbommetje, steek je handen in Oobleck of aanschouw een magische tornado...

img

Experimenteren met analoge basisschakelingen

Ga aan de slag met het E-BORD van ie-net | VIK en leer bij over serie- en parallelschakelingen!

img

Experimenteren met logische schakelingen

Ga aan de slag met het E-BORD, een analoog spelbord ontworpen door het ie-net | VIK Mechelen en leer bij over logische EN- en OF-schakelingen!

img

Trap eens door op de USB-energiefiets

De analoge en digitale experimenten van ie-net | VIK hebben natuurlijk energie nodig! Die creëer je zelf op... de USB-energiefiets. En trappen maar!

img

De magie van chemie

Sumito Chemical toont je de magie achter chemie via een reeks proefjes waarbij je licht en vloeistoffen manipuleert.

img

Graveer je eigen glas

Graveer je eigen glas tijdens de workshop van Natuur en Wetenschap vzw. Na afloop krijg je je eigen glas mee naar huis om aan al je vrienden en familie te laten zien!

img

Grote Schelpenquiz

Schelpen vind je bij de vleet in de branding van de zee. Loop over het strand en ze bijten haast in je tenen, de kokkels, nonnetjes, of muiltjes. Maar weet jij welke schelpen er precies bij die namen horen? Test het uit én help een wetenschapper van ‘Iedereen Wetenschapper’ (EOS) bij zijn onderzoek! Je kan er een abonnement op EOS mee winnen!

phone Tussen 10u45 en 11u30 en tussen 13u15 en 14u

Ontdek ook ons dagprogramma

Geloof het of niet: alle proeven en workshops op deze pagina zijn extra's bovenop het reeds rijkgevulde dagprogramma met shows, demo's en workshops in Technopolis.

We sluiten de dag af met een gratis proevertje (bij het naar buiten gaan)!

Praktisch

Prijs: gratis, alle activiteiten zijn inbegrepen in je dagticket 

Klik hier voor een volledig overzicht van alle activiteiten op de Dag van de Wetenschap in heel Vlaanderen en Brussel!

phone Op zondag 26 november 2017

Kom voor € 1 naar de Dag van de Wetenschap in Technopolis!

Online tickets uitverkocht? Geen probleem! Op de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november kan je ook aan de kassa tickets aan € 1 bekomen. Die tickets zijn - net zoals online tickets - enkel geldig op de Dag van de Wetenschap zelf. Je houdt er wel best rekening mee dat het hier weleens héél druk kan zijn. Als onze maximum capaciteit bereikt is, kunnen we jammer genoeg even geen extra bezoekers ontvangen. Let op: deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties.

  

In samenwerking met

                          

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.