20
Navigeer dropdown

Staat jouw zomervakantie ook synoniem met uitdagingen zoeken? Wedden dat je dé uitdaging van de zomer in Technopolis vindt… We geven je in augustus een week de tijd om de meest knotsgekke, gewaagde en originele kettingreactie te bouwen.

Ook jij hebt wel al eens per ongeluk een kettingreactie uitgelokt!

Als je je voetbal hard genoeg tegen de lamp op de tafel stampt, dan valt die lamp om.
Als die lamp tegen jouw glas water op de tafel valt, dan vloeit jouw water over de tafel.
Als op die tafel jouw huiswerk wiskunde lag, dan is jouw huiswerk nu nat en euh… om zeep!

Dat klinkt allemaal logisch toch? Want de ene gebeurtenis leidt onvermijdelijk tot de volgende. Dat is niet alleen een waarheid als een bus… Dat is pure wetenschap! Ook al houd je je adem in als je het ziet aankomen en hoop je – tegen beter weten – in dat het toch maar niet gebeurt.

Maar… zo’n ketting van reacties kan je ook zorgvuldig plannen en er nog behoorlijk wat plezier aan beleven ook! Vijf dagen lang gaan we met jou aan de slag in het Atelier van Technopolis om de meest-spectaculaire-kettingreactie-van-je-leven te bouwen! Lasercutter, 3D-printer… het worden allemaal middelen om jouw doel te bereiken. Om dat hoogtepunt niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, nodigen we op vrijdagnamiddag je familie en vrienden uit om jouw meesterwerk te aanschouwen.

Begint je fantasie al op hol te slagen? Uit-ste-kend! Neem dan nu actie en schrijf je in.

Praktisch

  • Doelgroep: 12- en 13-jarigen met zin voor wetenschap
  • Capaciteit: minimum 12 deelnemers, maximum 16 deelnemers
  • Prijs:  €225, €200 voor abonnees

Dit kamp is zonder overnachting.

phone van 7 tot 11 augustus 2017 | van 10u tot 16u30 experimenteren we samen  (tussen 9u30u en 10u & 16u30 en 17u mag je gerust zelf op ontdekking in de tentoonstellingsruimte)

Interesse?

Schrijf je eenvoudig online in voor ons gewaagde kettingreactiekamp. Zo ben je verzekerd van een uitdaging tijdens de zomervakantie!

Wist je dat?

Het kettingreactiekamp in Technopolis is een STEM-activiteit is: ze stimuleert de interesse in wetenschap en techniek bij jongens én meisjes die bruisen van de creativiteit en barsten van de nieuwsgierigheid. Want in hen schuilt misschien wel de Marie Curie of Albert Einstein van de 21ste eeuw!

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.