Navigeer dropdown

Altijd al jouw steentje willen bijdragen aan de wetenschap? Richt dan van 1 tot 15 oktober je blik omhoog en upload foto’s van wolken in alle mogelijke vormen via de Globe Observer App. Met jouw observaties draag je rechtstreeks bij tot het werk van NASA en wetenschappers wereldwijd.

Je leest het goed: je hoeft geen astronaut te zijn om bij te dragen tot het wetenschappelijk onderzoek van NASA, de National Aeronautics and Space Administration. Zoals de naam van de organisatie aangeeft, bestudeert NASA niet alleen de ruimte maar ook de lucht(vaart). En tot dat laatste, de studie van lucht, kan jij ook rechtstreeks een waardevolle bijdrage leveren, simpelweg door je smartphone of tablet naar boven te richten, foto’s van wolken te nemen en ze nadien te uploaden.

Het doel van het in kaart brengen van wolken? Wel, wolken spelen een grote rol in het klimaat en dus ook in onderzoek naar het klimaat. Ze zorgen onder meer voor afkoeling tegen de zon, absorberen warmte en zijn verantwoordelijk voor de waterkringloop over de hele planeet. Als we dus ons klimaat en zeker de veranderingen in ons klimaat willen onderzoeken, dan is het een goed plan om wolken en veranderingen in hun formatie, beweging… zo goed mogelijk vast te leggen.

Onze oproep mee te werken aan een wereldwijd onderzoek naar wolken komt niet zomaar uit de lucht gevallen! Technopolis viert namelijk op 10  november samen met science centers en wetenschapsmusea uit de ganse wereld de allereerste  1e Internationale Science Center Dag. We zijn vastberaden om tegen dan aan te tonen dat science centers, zoals Technopolis  mensen kunnen  aanzetten tot grootse dingen zoals… een onderzoek naar wolken en dus klimaatverandering op wereldniveau.

Twijfel niet en download snel de App!

  • Klik hier om de App te downloaden.

  • Check hier  hoe je aan de slag kan gaan.

  • Vergeet niet als “referral code” Technopolis in te geven. Dit is belangrijk zodat we nadien kunnen nagaan welke waarnemingen jullie gedaan hebben.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.