Navigeer Sluit

Technopolis is gesloten
slide

Technopolis@School

Enkel nog voor dit schooljaar te boeken!

Zin om je leerlingen op een verbluffende wetenschapsshow te trakteren zonder een volledige daguitstap van A tot Z te regelen? Via Technopolis is dat een fluitje van een cent! Je boekt simpelweg een Technopolis@School en onze edutainers komen speciaal naar jouw school om één of meerdere wetenschapsshows te geven die bovendien bij de eindtermen aansluiten. Ze brengen de ervaring van het doe-centrum in Mechelen op een spectaculaire manier naar jouw school toe!

Eenmaal, andermaal... Boek nu nog je show(s)!

Grijp je kans, want je kan de Technopolis@School enkel nog boeken voor dit schooljaar. Volgend schooljaar doorkruisen we gans vlaanderen met een gloednieuwe reeks shows onder de noemer 'Technopolis on Tour'. Meer info volgt héél snel!

img

Speel met lucht

Voor kleuters die de wereld nog volop aan het ontdekken zijn, lijkt niets onmogelijk. En bij Technopolis krijgen ze nog gelijk ook. Want wedden dat frietjes kunnen vliegen en dat je over ballonnen kunt lopen zonder dat ze springen? Allemaal dankzij een frisse lading lucht en een flink pak wetenschap. Spelenderwijs ontdekken de kleuters dat lucht niet ‘niks’ is. En dat het op tal van plaatsen voorkomt - ook in hun frisdrank en luchtige verjaardagscake. Leuke ontdekkingen die de nieuwsgierigheid alleen maar aanwakkert.

Doelgroep1e, 2e en 3e kleuterklas

img

Speel met water

Technopolis maakt van de wetenschapsles een spektakel. Het enige dat onze edutainer daarvoor nodig heeft, is enkele liters water. Oké toegegeven, ook hulpmiddeltjes als superslurp-poeder, zout, CO2… en zelfs een fietspomp. Zo ontdekken de leerlingen - terwijl hun mondjes openvallen van verbazing - meer over waterdamp, waterdruk en waterdichtheid, en zetten ze hun eerste stappen in de wereld van de chemie.

Doelgroep: 1e, 2e en 3e leerjaar

img

Speel met vuur

Brandstof, warmte en zuurstof geven samen vuur. Neem je één iets weg? Dan doven de vlammen. Krik je één element wat op? Dan wakker je de boel aan. Vuur kan dus vonken geven, en dat is precies wat de edutainer tijdens deze show zal doen. Bereid je voor op grote vlammen, spectaculaire knallen én op een reeks vurige weetjes rond verbranding in een automotor en zelfs in je lichaam.

Doelgroep: 4e, 5e en 6e leerjaar

Praktisch

Duur:  40 min
Prijs: € 500 voor 1 show, € 650 voor 2 shows en € 750 voor 3 shows, ongeacht welke shows je kiest
Mogelijke tijdstippen:   09u30, 11u of 13u30
Maximale capaciteit per show:  +/- 200 leerlingen (als de grootte van de zaal het toelaat)

phone 015 34 20 00 mail info@technopolis.be phone alle weekdagen, behalve op woensdag

Reserveer jouw show(s) online

Haal Technopolis naar jouw school door simpelweg ons formulier in te vullen. Een medewerker neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met jou op!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.