20
Navigeer dropdown

Vanaf nu pakken we onze spannendste proeven, knapste ontdekkingen en boeiendste verhalen in en brengen we ze naar jouw school. Onze edutainers laten jou en je leerlingen niet enkel toekijken: ze brengen de ervaring van het doe-centrum op een spectaculaire manier naar jouw school toe!

Zin om je leerboeken eens opzij te schuiven zonder een hele planning met tram, trein en bus uit te werken? Zou je graag je leerlingen tijdens een doordeweekse schooldag  eens van hun sokken blazen en hen tegelijk ook nog iets bijleren dat aansluit bij de eindtermen? Haal Technopolis dan naar jouw school!

img

Speel met lucht

Voor kleuters die de wereld nog volop aan het ontdekken zijn, lijkt niets onmogelijk. En bij Technopolis krijgen ze nog gelijk ook. Want wedden dat frietjes kunnen vliegen en dat je over ballonnen kunt lopen zonder dat ze springen? Allemaal dankzij een frisse lading lucht en een flink pak wetenschap. Spelenderwijs ontdekken de kleuters dat lucht niet ‘niks’ is. En dat het op tal van plaatsen voorkomt - ook in hun frisdrank en luchtige verjaardagscake. Leuke ontdekkingen die de nieuwsgierigheid alleen maar aanwakkert.

Doelgroep1e, 2e en 3e kleuterklas

img

Speel met water

Technopolis maakt van de wetenschapsles een spektakel. Het enige dat onze edutainer daarvoor nodig heeft, is enkele liters water. Oké toegegeven, ook hulpmiddeltjes als superslurp-poeder, zout, CO2… en zelfs een fietspomp. Zo ontdekken de leerlingen - terwijl hun mondjes openvallen van verbazing - meer over waterdamp, waterdruk en waterdichtheid, en zetten ze hun eerste stappen in de wereld van de chemie.

Doelgroep: 1e, 2e en 3e leerjaar

img

Speel met vuur

Brandstof, warmte en zuurstof geven samen vuur. Neem je één iets weg? Dan doven de vlammen. Krik je één element wat op? Dan wakker je de boel aan. Vuur kan dus vonken geven, en dat is precies wat de edutainer tijdens deze show zal doen. Bereid je voor op grote vlammen, spectaculaire knallen én op een reeks vurige weetjes rond verbranding in een automotor en zelfs in je lichaam.

Doelgroep: 4e, 5e en 6e leerjaar

Praktisch

Duur:  40 min
Prijs: € 500 voor 1 show, € 650 voor 2 shows en € 750 voor 3 shows, ongeacht welke shows je kiest
Mogelijke tijdstippen:   09u30, 11u of 13u30
Maximale capaciteit:  +/- 200 leerlingen (als de grootte van de zaal het toelaat)

phone 015 34 20 00 mail info@technopolis.be phone alle weekdagen, behalve op woensdag

Reserveer jouw shows online

Speel met lucht (kleuters) Speel met water (1e, 2e en 3e leerjaar) Speel met vuur (4e, 5e en 6e leerjaar)
Dat begrijp ik.
Dat begrijp ik.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.