Navigeer dropdown

Bewolkte, frisse en regenachtige zomerdagen? Die hebben we het allerliefst! Want bij Technopolis leef je je dan gewoon binnen uit, met verrassende experimenten en spannende ontdekkingen. Meer nog: we lokken zelfs het zomergevoel helemaal naar hier!

Onder het motto ‘de regen blijft niet duren’, geven we je in Technopolis een instant zomergevoel in ons hoogtechnologische Lab en Atelier, aan de Waterkant, in de Doe-tuin en in onze tentoonstellingsruimte waar je het lekker droog houdt en gezellig binnen experimenteert! Kortom, na een regenachtige dag bij Technopolis 'straal' je weer van plezier! 

img

Coole gadgets en experimenten in het Atelier en het Lab 

Schuilen voor de regen? Dat kan in ons hoogtechnologisch Lab en Atelier. In het Atelier blik je - onder het motto ‘regen blijft niet duren’ - vooruit naar zonovergoten dagen: je maakt er een nuttig gadget waarmee je helemaal summerproof wordt, zoals een gepersonaliseerde zonnebril (niet UV-bestendig) of een naambadge voor je koffer. In ons Lab test je hoe (goed) zonnecrème werkt. Kortom, alles voor een super praktische zomer!

img

Spetteren en spatten 

Regen? Neen, bedankt! Maar waterpret? Dat hebben we natuurlijk wel graag. Kom daarom bij Technopolis lekker met water spetteren - goed voor een instant zomergevoel. Rep je naar onze Waterkant en laat er balletjes balanceren op een waterstraal, of kruip er - echt waar, het kan - in een zeepbel. En nog beter dan aan zee: je kunt er ook zélf golven maken.

img

Spanning en spektakel

In de rest van onze tentoonstellingsruimte blijft het lekker droog en kan je dus heerlijk binnen experimenteren. Al worden je handen misschien wél wat klam: of zet jij zonder zweten een vliegtuig aan de grond? En durf je zonder knikkende knieën het spijkerbed op? En wat als we je op vijf meter hoogte laten fietsen, in virtual reality tussen de roofvogels van de Grand Canyon? En dan zwijgen we nog over de glibberwormen die je tot leven kunt wekken, de wilde dieren die op de 3D-dissectietafel belanden, en de spectaculaire wetenschapsshows met hun indrukwekkende en verrassende experimenten!

img

Ontdekken en doen... in het groen

Klaart het, aan het einde van de dag, even op? Dan haal je een frisse wetenschapsneus in onze Doe-tuin! Zet er een rots van 5 ton in beweging met je pink, wandel over een levende brug, volg de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld, en fluister perfect verstaanbare zinnen naar elkaar … terwijl je 15 meter uit elkaar staat. Kortom, na een regenachtige dag bij Technopolis straal je weer van plezier!

 

Doelgroep: jong en oud
Prijs: alle activiteiten zijn inbegrepen in je dagticket

phone Doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u. Ook open op zon-, brug-, en feestdagen.

Na regen komt zonneschijn! Check het weer en maak kans op 25% korting.

Je merkt het: bij Technopolis beleef je deze zomer onvergetelijke wetenschapsavonturen! Nog meer redenen nodig om langs te komen? Hou dan zeker de thermometer in de gaten, want stijgt de temperatuur boven de 25 graden en stopt het met regenen, dan geven we 25% korting op onze toegangstickets.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.