Technopolis is gesloten
slide

Workshop CloudProfessor

Sorry, deze workshop kan je tijdelijk niet boeken...

Maak kennis met de CloudProfessor! Geen alwetende prof, maar een toestelletje dat je leerlingen wegwijs maakt in de wereld van het cloud computing. Je leerlingen zijn dan wel quasi opgegroeid met het Internet of Things en weten als geen ander hun weg in de cloud, maar... welke voorstelling maken zij van deze zogenaamde "wolk" en slagen ze erin om zelf innovatieve toepassingen te bedenken?

Wat doe je met de CloudProfessor?

De CloudProfessor van Acer is een klein toestelletje dat symbool staat voor de cloud. Als je het via de CloudProfessor app aan een tablet of smartphone koppelt, dan zijn de toepassingen eindeloos. 

Wij doen er nog een schepje bovenop met een set microcontrollers, LED-lampjes, licht- en temperatuursensoren... Zo hebben je leerlingen alles wat ze nodig hebben om samen een innovatieve out-of-the-box oplossing voor eender welke uitdaging te vinden!

Wat leren je leerlingen?

Dat de cloud niet zomaar een abstract fenomeen is, maar een fysiek netwerk waarbinnen de mogelijkheden oneindig zijn.

Door computationeel en probleemoplossend te denken ondervinden ze dat één technologische ontwikkeling een impact kan hebben op meerdere heel diverse problemen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor leerlingen uit de 1e graad secundair onderwijs.

Met de steun van

Praktisch

  • Prijs: € 7,50 per leerling
  • Duur: 1,5u
  • Doelgroep: 1e graad secundair onderwijs
  • Capaciteit: max. 24 leerlingen, min. 10 leerlingen
  • Locatie: Atelier
phone Sorry, deze workshop kan je tijdelijk niet boeken. Van zodra je deze terug kan boeken, kan deze workshop plaatsvinden op maandag of dinsdag.
img

Boek je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.