Technopolis is gesloten
slide

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO2!

Je ziet het niet altijd, maar toch is het overal! We hebben het over CO2-gas. Je ademt het constant in en uit zonder dat je er erg in hebt. En je had er misschien nog niet bij stilgestaan, maar de bubbels in je frisdrank of bruisend water? Ook dat is CO2-gas. Maar is CO2 (ook wel bekend als koolstofdioxide) altijd een gas?

img

Zonder al te veel te verklappen...

Het antwoord is nee! Als je CO2-gas tot -78°C afkoelt, dan wordt het (droog)ijs! Brrr… dat vraagt om een paar bangelijke koele proeven om kippenvel van te krijgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je dat ijs "opwarmt"? Verandert het zomaar terug in een gas? En (hoe) zie je dat? Wat een "toestanden"! Geen slimme goocheltrucs in deze demo maar een reeks “sublieme” wetenschappelijke proeven. Je zal je eigen ogen niet geloven...

Praktisch

Doelgroep: alle leerjaren en graden
Duur: 15 min
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone Dagelijks om 11u, 12u30, 14u en 15u30 (onder voorbehoud). Deze demo staat tijdelijk op het programma, zolang de Van de Graaff-generator defect is.

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.