Technopolis is gesloten
slide

Workshop De frisdrankendief

Workshop in het Lab voor 3e graad lager

Je leerlingen trekken zoals echte wetenschappers een labojas en handschoenen aan, zetten een veiligheidsbril op hun neus en gaan aan de slag. In het Lab experimenteren ze er op los en trachten ze allerlei proefjes tot een goed einde te brengen om zo een diefstal op te lossen!

Je leerlingen worden als ware onderzoekers ondergedompeld in een echt misdaadverhaal. De begeleider is bestolen! Gelukkig heeft de dader verscheidene sporen achtergelaten, dus kunnen we door allerlei experimenten achterhalen wie de misdaad gepleegd heeft.

De workshop vormt een heuse uitdaging voor je leerlingen, die op eigen houtje alle hints en informatie moeten gebruiken om de proeven tot een goed einde te brengen. Als ze er bovendien nog in slagen om alle gegevens samen te brengen, dan komen ze (hopelijk) tot de finale oplossing van het mysterie! Er zijn in totaal 4 experimenten: zo moeten je leerlingen poeders afwegen, vloeistoffen afmeten, chromatografisch onderzoek verrichten, crèmes vergelijken en vooral logisch en aandachtig werken.

Je leerlingen werken in groepjes van 2 en krijgen per duo alle nodige materialen om de proeven tot een goed einde te brengen. Per experiment is er een experimentenfiche die hen ondersteunt in het uitvoeren van de proef. Spanning tot op het einde verzekerd!

img

Praktisch

  • Doelgroep: 5e en 6e leerjaar
  • Duur:  1u
  • Capaciteit: maximum 28
  • Prijs: € 75 per sessie (niet inbegrepen in je dagticket)
phone Bezoekdagen lager: donderdag en vrijdag. Startuur af te spreken bij reservatie

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.