Technopolis is gesloten

Kinder-doe-centrum

Tel mee af naar de uitbreiding en make-over van deze zone! #Technopolisbouwt

Hier opent zich een wereld op kindermaat. Door het levensechte decor doen de allerkleinsten op een totaal nieuwe manier onvergetelijke ervaringen op, en dat binnen 4 thema's: het lichaam, het park, de stad en de werf. Wist je al dat ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten een grondige opknapbeurt én uitbreiding staat te wachten?

Onze toekomstplannen voor het Kinder-doe-centrum

Uitkijken naar uitbreiding én make-over

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een uitbreiding én make-over te wachten!

  • In een eerste fase (zomer 2021) voegen we op de benedenverdieping een stuk toe aan het Kinder-doe-centrum. 
  • In het voorjaar van 2022 krijgt de bovenverdieping (het huidige Kinder-doe-centrum) een flinke opknapbeurt.
  • Onze populaire waterzone, die nu in de hoofdtentoonstelling staat, krijgt eind 2022 een vaste plek in het Kinder-doe-centrum.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid

Nu te ontdekken in het Kinder-doe-centrum

Hier kunnen je kleuters  producten scannen aan de kassa van de supermarkt, een autoband vervangen in de garage, een huis, iglo of knikkerbaan bouwen, een ziekenwagen besturen, luisteren met de oren van een dier en nog zoveel andere leuke  dingen.

img

Mijn lichaam

In de zone mijn lichaam kruipen je kleuters in de huid van... zichzelf! Ze kruipen achter het stuur van een heuse ziekenwagen, vlijen zichzelf neer op een brancard of fietsen een rondje samen met een skelet! 

img

Het park

In het Park valt vanalles te beleven. De natuur zit immers vol verrassingen! Je kleuters komen te weten wat de diertjes graag eten en voederen ze naar hartenlust! Welke vruchten groeien aan welke boom of struik? Horen je kleuters even goed als een dier? Vinden ze de schuilplaats van de dieren door hun sporen te volgen? Ze komen het allemaal te weten in het Park!

img

De stad, mét nieuwe jeep en geldprinter!

Het leven in de grote stad spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten! Zelf pizza's bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen... Dat en nog veel meer beleef je in de Stad! 

img

De werf

Op de werf leggen je kleuters de dakpannen op een dak, werk je een huis in aanbouw verder af, bouw je een knikkerbaan of zelfs... een iglo! Je kleuters  experimenteren met tandwielen en spelen er op veilig met een echte veiligheidshelm op hun hoofd. Een gewaarschuwd bouwvakker is er twee waard!  

Creëer je eigen speelruimte in het Kinder-doe-centrum!

"Hop" naar het Kinder-doe-centrum!

In het Kinder-doe-centrum kunnen zelfs de allerjongsten (vanaf 2,5 jaar) voortaan hun eigen speelomgeving bouwen! Heel simpel en vooral héél leuk, via de Hop Up Playground.

De Hop Up Playground bestaat uit verschillende speel- en bouwelementen waarmee je een ruimte kan omvormen tot een eigen speellandschap. Van onderzoekstafels tot rustige snoezelhoekjes, van een uitdagend bewegingsparcours tot onderzeeërs en teletijdmachines.

Als dat niet je verbeelding prikkelt! Zonder dat je er erg in hebt, zetten de "hoppers" je aan tot eindeloos experimenteren. Kom je tijdens het (ver)bouwen hier en daar een probleempje tegen? Uitstekend! Problemen oplossen en nieuwe dingen bedenken, maakt het spel alleen maar leuker!

img

Praktisch

Doelgroep: 2e en 3e kleuterklas, 1e en 2e leerjaar

phone Bezoekdagen kleuter: maandag, dinsdag en woensdag. Bezoekdagen lager: donderdag en vrijdag.

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.