Navigeer dropdown

In het Atelier neem je de technologie letterlijk ‘in handen’ en til je je technische vaardigheden naar een hoger level.

Er broeien steeds bangelijke ideeën in het Atelier! Jawel, ons team is voortdurend druk in de weer met het ontwikkelen van een reeks nieuwe experimenten die elke creatieveling spontaan in de lucht doen springen! Spring dus regelmatig eens binnen in het Atelier, want we vernieuwen ons aanbod regelmatig!

 

img

Speciaal tijdens de zomervakantie!

Wil je het hoofd heerlijk koel houden wanneer het kwik de hoogte in gaat? Verschuil je dan voor de zon in ons Atelier! Zet je schrap voor de zomer en maak een nuttig gadget waarmee je helemaal summerproof wordt, zoals een gepersonaliseerde zonnebril (niet UV-bestendig) (vanaf 9 jaar) of een naambadge voor je koffer (vanaf 6 jaar)! Wedden dat je jouw zomer hiermee een stuk handiger kan doorstaan? Zin om tijdens de vakantie je hersenen te trainen, zodat je goed voorbereid bent op het nieuwe schooljaar? Soldeer dan je eigen brain game (vanaf 9 jaar)!

phone vanaf 1 juli tot en met 31 augustus

Leren programmeren met robotjes

Vanaf 4 jaar kan je aan de slag met de Bee-Bots. Stuur deze schattige robots aan om woorden te raden op het letterbord of om gewoon gekke toeren uit te halen. Vanaf 8 tot 16 jaar kan je je uitleven met de Thymiorobots.

Net aangekomen: de superslimme Ozobots (van 6 tot 12 jaar)! Je kan ze visueel programmeren met behulp van Blockly.

Leren programmeren was nog nooit zo leuk!

img
img

En nog zoveel meer...

Met de tools van een echte doe-het-zelver maak je keer op keer doordachte kunstwerkjes waar een snuifje techniek aan bod komt. De ene keer graveren we juwelendoosjes, de andere keer knutselen we tandwielen in mekaar... Waarom zouden we ons houden aan vaste workshops, als er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om je creativiteit op los te laten? Zo kan je trouwens ook een 3D-printer aan het werk zien!

En het beste van al? Je mag je eigen unieke creatie mee naar huis mag nemen om je vriendjes groen van jaloezie te maken...

Zin om nu meteen al aan de slag te gaan?

In het Atelier zetten we je aan het nadenken.
En hoe!

Bereid je mentaal voor op je bezoek aan het Atelier van Technopolis  en speel  online eens

Iedereen kan programmeren!

In het Atelier kan je met de Bee-bots, Thymiorobotjes en de Ozobots je eerste stappen in het programmeren zetten. Wil je nu al eens oefenen? Dat kan:

Praktisch

  • Doelgroep: vanaf 6 jaar
  • Capaciteit: liefst onbeperkt natuurlijk, maar in werkelijkheid zo'n 20 deelnemers. Zo kunnen we iedereen de nodige aandacht geven! Kom je langs en is de workshop volzet? Schrijf je naam dan ter plaatse op de lijst. Zo ben je zeker van je deelname!
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
  • Locatie: het Atelier
phone In juli en augustus, dagelijks van 13u tot 16u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Wist je dat?

Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger jouw korting!

Technopolis wil je tijdens de zomervakantie verkoelen met verkwikkende kortingen die stijgen naarmate de temperatuur stijgt.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.