Navigeer dropdown

In het Atelier neem je de technologie letterlijk ‘in handen’ en til je je technische vaardigheden naar een hoger level.

Er broeien steeds bangelijke ideeën in het Atelier! Jawel, ons team is voortdurend druk in de weer met het ontwikkelen van een reeks nieuwe experimenten die elke creatieveling spontaan in de lucht doen springen! Spring dus regelmatig eens binnen in het Atelier, want we vernieuwen ons aanbod regelmatig! 

 

Leren programmeren met robotjes

Vanaf 4 jaar kan je aan de slag met de Bee-Bots. Stuur deze schattige robots aan om woorden te raden op het letterbord of om gewoon gekke toeren uit te halen. Vanaf 8 tot 16 jaar kan je je uitleven met de Thymiorobots.

Net aangekomen: de superslimme Ozobots (van 6 tot 12 jaar)! Je kan ze visueel programmeren met behulp van Blockly.

Leren programmeren was nog nooit zo leuk!

img
img

En nog zoveel meer...

Met de tools van een echte doe-het-zelver maak je keer op keer doordachte kunstwerkjes waar een snuifje techniek aan bod komt. De ene keer graveren we juwelendoosjes, de andere keer knutselen we tandwielen in mekaar... Waarom zouden we ons houden aan vaste workshops, als er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om je creativiteit op los te laten? Zo kan je trouwens ook een 3D-printer aan het werk zien!

En het beste van al? Je mag je eigen unieke creatie mee naar huis mag nemen om je vriendjes groen van jaloezie te maken...

Zin om nu meteen al aan de slag te gaan?

In het Atelier zetten we je aan het nadenken.
En hoe!

Bereid je mentaal voor op je bezoek aan het Atelier van Technopolis  en speel  online eens

Iedereen kan programmeren!

In het Atelier kan je met de Bee-bots, Thymiorobotjes en de Ozobots je eerste stappen in het programmeren zetten. Wil je nu al eens oefenen? Dat kan:

Praktisch

  • Doelgroep: vanaf 6 jaar
  • Capaciteit: liefst onbeperkt natuurlijk, maar in werkelijkheid zo'n 20 deelnemers. Zo kunnen we iedereen de nodige aandacht geven! Kom je langs en is de workshop volzet? Schrijf je naam dan ter plaatse op de lijst. Zo ben je zeker van je deelname!
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
  • Locatie: het Atelier
phone Zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u.

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Wist je dat?

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.