Navigeer dropdown

Denk jij dat we binnenkort allemaal met zelfrijdende auto’s op straat rijden? Het zou best kunnen, want de technologie bestaat. Wat gisteren nog compleet onmogelijk leek, is vandaag eigenlijk al bijna werkelijkheid! Zo staat een gezellig uitstapje naar Mars voorlopig nog niet in de reisgidsen, maar gooi je plannen nog niet overboord om de eerste Marstoerist te worden!

Stephane, de kersverse directeur van Technopolis, staat al helemaal te popelen om jou mee op een technologische reis doorheen de tijd te nemen. Hij hoeft daarvoor niet eens heel ver terug in de tijd of heel ver vooruit te gaan, want de technologie evolueert wel heel snel!

Zo waren gsm’s (van smartphones was er nog lang geen sprake) nog geen 20 jaar geleden zo groot en zwaar dat ze in de verste verte niet in je broekzak pasten. Bovendien kon je er enkel mee bellen en sms’en. Maar sinds een paar jaar heeft zowat iedereen een ultradunne en superlichte smartphone op zak waarmee je niet alleen belt of sms’t, maar zelfs je rolluiken mee bedient of de lichten kan aansteekt. Maar het kan nog beter: heb jij net als Stephane al een superslimme horloge waarop je ziet wie jou belt of berichten stuurt?

Niet alleen telefoons, maar ook bijvoorbeeld tv’s uit de 20e eeuw lijken uit het stenen tijdperk te komen! Maar voor je begint te lachen… Wie zegt dat onze nieuwe mooie platte plasma-tv’s heel binnenkort niet in een museum staan? Want wie heeft er nog een tv nodig als je naar een 3D hologram kan kijken? Je favoriete programma’s krijgen plots een heel andere dimensie!

Kom naar de Kinderlezing tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november en stel al je vragen aan Stephane! Laat gerust je verbeelding de vrije loop, want je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat of het wordt misschien nog uitgevonden…

Praktisch

Wil je zeker zijn van je plaatsje? Koop dan je tickets online

Wil je toch liever aan de kassa betalen?

Dat kan! Reserveer je plaatsje en betaal ter plekke aan de balie.

Wil je meer te weten komen over onze andere Kinderlezingen?

Ontdek hier het volledige aanbod!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.