Navigeer dropdown

Maak er een daguitstap van! Wil je meer doen dan experimenteren in Technopolis? Combineer dan je bezoek met één van de vele attracties in de buurt. Voordelige combitickets kan je reserveren bij Technopolis of één van de combipartners.

Planckendael, Muizen, op 12 minuten rijden van Technopolis
Dierenpark Planckendael, net buiten Mechelen, is gemaakt op maat van kinderen: veel groen, veel wandelruimte en vooral véél om te leren.

 

Sportimonium, Hofstade, op 7 minuten rijden van Technopolis
Van technologie en wetenschap naar sport is maar een kleine stap. Daarom is een trip naar Technopolis perfect te combineren met een bezoek aan het SPORTIMONIUM. In dit unieke sport- en olympisch museum ontdek je niet alleen hoe bewegingsvormen als beugelen en trabol evolueerden tot moderne sporten, waarom olympische records in 1920 nog zo laag waren of wat het verschil is tussen de fiets van de eerste tourwinnaars en die van Axel Merckx... Je leert er ook al doende hoe de menselijke bewegingsmachine functioneert en hoe het gesteld is met jouw fysieke conditie. Want in het Sportimonium gaan bekijken en beleven hand in hand.

 

Speelgoedmuseum, Mechelen, op 8 minuten rijden van Technopolis
Speelgoed van overal ter wereld, van vroeger en nu, vind je in het Speelgoedmuseum.

 

De Nekker, Mechelen, op 11 minuten rijden van Technopolis
In het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum de Nekker kun je stoom aflaten na al dat experimenteren. Zwemmen of fietsen, de sporthal induiken of skaten: De Nekker is de ideale plek om te sporten. Het combiticket geeft enkel toegang tot het recreatiedomein buiten. De toegang tot de binnenspeeltuin Nekki is niet inbegrepen in dit combiticket.

 

Figurentheater De Maan, Mechelen, op 8 minuten rijden van Technopolis
Verhalen die beklijven, beroeren en ontroeren in een wereld van fluwelen fictie: in Figurentheater De Maan in Mechelen ontdek je de taal van het beeld.

 

Volkssterrenwacht Mira, Grimbergen, op 17 minuten rijden van Technopolis
Sterren, planeten, de zon en de maan: Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen ontsluiert alle geheimen van het heelal. Vraag zeker eens welke kleur de zon eigenlijk heeft. Het is niet geel...

 

Sint-Romboutstoren, Mechelen, op 8 minuten rijden van Technopolis
Bij je klimtocht naar boven ontdek je alle geheimen van de toren en van de verschillende 'kamers'. Op de skywalk, het nieuwe panoramische platform worden je inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht op de stad en misschien zie je ook het Atomium in Brussel of de haven van Antwerpen.

 

Fort van Breendonk, Willebroek, op 20 minuten rijden van Technopolis
Eén van de best bewaarde kampen in Europa, waar je wordt ondergedompeld in het leven van de gedetineerden uit de Tweede Wereldoorlog.

 

Planetarium, Brussel, op 20 minuten rijden van Technopolis

 

In het Planetarium ontsluiert men alle geheimen van de sterrenkunde. Je vindt er de bekendste sterrenbeelden. Je gaat op ontdekkingstocht langs mysterieuze hemelobjecten, gaat op zoek naar de Poolster en volgt de loop van de planeten rond de zon.

 

’t Grom, Sint-Katelijne-Waver, op 11 minuten rijden van Technopolis
Het Groentemuseum, ’t Grom brengt de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek. Daarnaast informeert en mobiliseert 't Grom de bezoeker voor gezonde voeding en groenten. ’t Grom voorziet in rondleidingen voor kinderen vanaf 6 jaar, er is geen uitgewerkt aanbod voor 3- tot 6-jarigen

 

Kazerne Dossin, Mechelen, op 10 minuten rijden van Technopolis
Een bezoek aan Kazerne Dossin, het nieuwe Holocaust- en Mensenrechtenmuseum, is een must voor iedereen met interesse voor WO II. Het gloednieuwe museum vertelt het verhaal van de meer dan 25.000 Joden en zigeuners die vanuit de Mechelse kazerne naar Auschwitz-Birkenau werden gebracht. Via verhalen, foto’s en multimedia krijgen jonge bezoekers een beeld van de schendingen van de mensenrechten die er zich afspeelden. Als bezoeker krijg je ook een blik op de situatie van de mensenrechten vandaag. De combinatie Technopolis - Kazerne Dossin is enkel voor scholen secundair onderwijs.

Malinska, Mechelen, op 10 minuten rijden van Technopolis
Beleef via een boottocht op de Dijle de historische pracht, de mooiste monumenten en het omliggende groen van Mechelen.

 

 

Prijzen combitickets voor scholen (onder voorbehoud van wijzigingen).
Deze combitickets zijn enkel geschikt voor groepen vanaf 15 betalende leerlingen.

 

 

 

Technopolis in combinatie met:  Combiticket leerling Combiticket leerkracht,  enkel op vertoon van een geldige Klassekaart
Planckendael

€ 17,95 (LO)

€ 19,95 (SO)

€ 31,25
Speelgoedmuseum             € 12,25        gratis
De Nekker (*) € 7,45/€8,95/€9,95 gratis
Beeldsmederij De Maan € 10,95 € 5,00
Sterrenwacht Mira € 11,95 gratis
Sportimonium (**) € 10,45 gratis
Sint-Romboutstoren (****) € 8,95 € 2,50
Fort Van Breendonk (***) € 9,30 € 3,00
Het Planetarium € 10,30 gratis
't Grom

€ 11,95 (LO)

€ 11,95 (SO)

 

€ 2,00
Kazerne Dossin € 10,20 gratis
Malinska € 9,60 gratis

 

Opmerkingen:

 

  • De betaling van het combiticket gebeurt aan de kassa van de bestemming die u het eerst bezoekt, met uitzondering van het combiticket met de Sint-Romboutstoren, Volkssterrenwacht Mira, De Nekker en Malinska, waarbij de betaling steeds aan de kassa van Technopolis plaatsvindt. Wanneer u een ticket reserveert met Beeldsmederij De Maan dient u steeds het combinatieticket af te rekenen bij Beeldsmederij De Maan.
  • Gelieve bij je reservatie rekening te houden met eventuele abonnees in je groep. Abonnementen dienen altijd ter plaatse voorgelegd te worden.
  • (*) Vanaf 1/01/2016 zal de combinatieprijs met de Nekker voor kleuters € 7,45 bedragen, € 8,95 voor leerlingen lager onderwijs en € 8,95 voor studenten secundair onderwijs. Dit ticket biedt enkel en alleen toegang tot het domein.
  • (**) Inbegrepen zijn: bezoek aan de vaste tentoonstellingen, volkssporttuin met 1 uur begeleiding door een coach.
  • (***)Bij een combi met het Fort van Breendonk dient men er rekening mee te houden dat er ter plaatse nog een gids betaald moet worden. De prijs voor deze gids bedraagt € 50. Eén gids begeleidt maximum 30 personen.
  • (****) Wanneer men de Sint-Romboutstoren wil bezoeken op woensdag of in de voormiddag van de overige weekdagen, dan dient er per groep van 20 personen een gids betaald te worden à € 75,00
  • De betaling van de zoekprenten, e-rally's en picknick in Technopolis, gebeurt steeds aan de kassa van het onthaal in Technopolis. 
  • Voor de reservatie van de picknickruimte en/of eventuele gidsen bij de combipartners, gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met de betrokken organisatie.  De betaling van deze extra’s gebeurt eveneens bij de betrokken organisatie.

 

 

 

Voor verdere inlichtingen of reservering kun je terecht op het nummer 015 34 20 00, elke werkdag van 9u tot 17u30 of info@technopolis.be.

 

 

 

 

 

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.