Navigeer dropdown

Tijdens de STEM-dagen (16, 17 en 18 oktober) reiken we leerkrachten nieuwe ideeën en werkvormen aan om hun lessen STEMmiger te maken. Je kan inschrijven vanaf 6 september (15u) tot 1 oktober middernacht. Vraag nu al toestemming aan je directeur en noteer jouw STEM-dag alvast in je agenda!

Waarom deelnemen aan de STEM-dagen?

De vraag is eerder 'waarom niet'... Je krijgt de kans om op een informele manier de handen uit de mouwen te steken in Technopolis, ideeën uit te wisselen met leerkrachten, standhouders, lesgevers... Én je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en visies op het vlak van STEM. Bovendien is je deelname volledig gratis.

Dit jaar verleggen we onze focus een beetje. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is inmiddels méér dan de som van de vier letters: het is een vakoverschrijdend verhaal waarbij integratie van probleemoplossend denken, onderzoekend leren, maatschappelijke relevantie, samenwerken in teamverband, houding van de leerkracht... centraal staan.

Wat staat op het programma?

img

Workshops en infosessies

Tijdens workshops en infosessies maak je kennis met nieuwe didactische werkvormen en sprokkel je interessante tips bij elkaar. Gelegenheid genoeg om bij de terugkomst in de klas je leerlingen met verbazing achterover te slaan!

img

Inspiratiebeurs

We verwennen je met een inspiratiebeurs waar standhouders je doorlopend de nieuwste producten, handboeken, materiaalkoffers… aan je voorstellen. Inspiratie genoeg om de rest van het schooljaar te overbruggen en... om de nummer 1 van je leerlingen te worden?!  

img

Plenaire sessie (nieuw!)

We starten de dag met een plenaire sessie over de integratie van STEM in het onderwijs en de rol van leerkrachten hierin.

img

Inspireer je collega's!

Inspiratie is hét keyword tijdens De STEM-dagen! Neem daarom tussen de workshops en sessies door eventjes de tijd om via onze babbelbox en onze Facebook- en Twitter live feed de interactie aan te gaan met de lerarencommunity. Deel zo jouw indrukken, ideeën, stel vragen, snij interessante topics aan of neem deel aan interessante discussies.

img

Wanneer?

We organiseren een aparte STEM-dag voor leerkrachten van het basisonderwijs, de 2e en 3e graad secundair onderwijs en de 1e graad: 

 • Maandag 16 oktober: basisonderwijs
 • Dinsdag 17 oktober: 2e en 3e graad secundair onderwijs
 • Woensdag 18 oktober: 1e graad secundair onderwijs

Plan jouw dag nu alvast in. Tot binnenkort!

Praktisch

 • Inschrijven:
  • Start inschrijvingen: woensdag 6 september 2017 om 15u via deze pagina
  • Eind inschrijvingen: zondag 1 oktober 2017 om 24u
 • Prijs:
  • gratis, lunch inbegrepen
phone 015 34 20 00 mail stem-dagen@technopolis.be
img

Bekijk nu al het programma

Het complete aanbod met alle tijdstippen en onderwerpen kan je hier terugvinden.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.