Navigeer dropdown

Tijdens de STEM-dagen (16, 17 en 18 oktober) reiken we leerkrachten nieuwe ideeën en werkvormen aan om hun lessen STEMmiger te maken. Je kan nu inschrijven tot 1 oktober middernacht. Aarzel niet want de STEM-dagen zijn dé place to be om een karrenvracht aan tips en inspiratie te vergaren om wetenschap nog boeiender te maken voor je leerlingen.

Waarom deelnemen aan de STEM-dagen?

De vraag is eerder 'waarom niet'... Je krijgt de kans om op een informele manier de handen uit de mouwen te steken in Technopolis, ideeën uit te wisselen met leerkrachten, standhouders, lesgevers... Én je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en visies op het vlak van STEM. Bovendien is je deelname volledig gratis.

Dit jaar verleggen we onze focus een beetje. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is inmiddels méér dan de som van de vier letters: het is een vakoverschrijdend verhaal waarbij integratie van probleemoplossend denken, onderzoekend leren, maatschappelijke relevantie, samenwerken in teamverband, houding van de leerkracht... centraal staan.

    #STEMdagen 

Wat staat op het programma?

img

Workshops en infosessies

Tijdens workshops en infosessies maak je kennis met nieuwe didactische werkvormen en sprokkel je interessante tips bij elkaar. Gelegenheid genoeg om bij de terugkomst in de klas je leerlingen met verbazing achterover te slaan!

img

Inspiratiebeurs

We verwennen je met een inspiratiebeurs waar standhouders je doorlopend de nieuwste producten, handboeken, materiaalkoffers… aan je voorstellen. Inspiratie genoeg om de rest van het schooljaar te overbruggen en... om de nummer 1 van je leerlingen te worden?!  

img

Plenaire sessie (nieuw!)

We starten de dag met een plenaire sessie over de integratie van STEM in het onderwijs en de rol van leerkrachten hierin.

img

Extraatjes

Inspiratie is hét keyword tijdens De STEM-dagen! Daarom organiseren we tussen alle sessies en workshops door verschillende inspirerende activiteiten. Benieuwd naar welke toemaatjes we voor jou in petto hebben?

img

Wanneer?

We organiseren een aparte STEM-dag voor leerkrachten van het basisonderwijs, de 2e en 3e graad secundair onderwijs en de 1e graad: 

 

 • Maandag 16 oktober: basisonderwijs
 • Dinsdag 17 oktober: 2e en 3e graad secundair onderwijs
 • Woensdag 18 oktober: 1e graad secundair onderwijs

Plan jouw dag nu alvast in. Tot binnenkort!

Praktisch

Tijdens de STEM-dagen zijn we gesloten zijn voor het grote publiek. Technopolis is dus 3 dagen lang exclusief geopend voor de leerkrachten!

 • Inschrijven:
  • Start inschrijvingen: woensdag 6 september 2017 om 15u via deze pagina
  • Eind inschrijvingen: zondag 1 oktober 2017 om 24u
 • Prijs:
  • gratis, lunch inbegrepen
phone 015 34 20 00 mail stem-dagen@technopolis.be

     

           In samenwerking met:

 

                          

 

                               

Schrijf je nu in

Het complete aanbod met alle tijdstippen en onderwerpen kan je hier terugvinden.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.