Technopolis is gesloten

Plan je lessen met de Jaarplantool

Workshopreeks voor (STEM-)leerkrachten lagere school

Het hele jaar door techniek en STEM in je lagere schoolklas? Zonder dat je helemaal vanaf nul en op eigen houtje een masterplan moet bedenken? Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn. Toch is het met de nieuwe Jaarplantool van RVO-Society een koud kunstje om een evenwichtige jaarplanning helemaal op maat van jouw klas op te stellen. In Technopolis bieden we je een reeks van 4 boeiende workshops aan waardoor je het beste uit de tool haalt.

Aan de slag met de Jaarplantool via 4 workshops

De Jaarplantool bevat verschillende categorieën. Voor 4 van die categorieën werd elk afzonderlijk een workshop ontwikkeld die je in het najaar in Technopolis kan volgen. Om helemaal het meeste uit de tool te halen, raden we aan om de volledige reeks van workshops te volgen. Spoor zeker ook collega's uit je school aan om de workshops mee te volgen.

Als deelnemer krijg je een login voor de Jaarplantool die één jaar geldig is. Deze login is inbegrepen in de deelnameprijs van deze workshop. Het leukste van al? Alle collega's van je school kunnen van deze login gebruik maken.

Workshop 1: Dag vol elektriciteit

Tijdens de workshop speel je met stroomkringen, ga je aan de slag met de elektriciteitsdoosjes en maak je nadien enkele ontwerpen met een stroomkring. Nadien ben je klaar om in de klas aan de slag te gaan. Dat gaat vonken geven!

phone Dinsdag 1/10/2019, van 9u30 tot 15u

Workshop 2: Dag vol technische vaardigheden

Tijd om je technische vaardigheden te oefenen! Tijdens de workshop gaan we in verstek zagen, solderen, werken met tangen en ijzerdraad en hout bewerken. Aan de hand van deze technieken maken we vervolgens enkele creatieve ontwerpen waar heel wat doe-het-zelvers versteld van zouden staan.

phone Donderdag 17/10/2019, van 9u30 tot 15u

Workshop 3: Dag vol technische principes

Je gaat aan de slag met tandwielen, hefbomen, katrollen, overbrengingen en schaarmechaniek. Na afloop van deze workshop maak je samen met je leerlingen eenvoudige maar vernuftige ontwerpen op basis van enkele basisprincipes uit de mechanica

phone Dinsdag 26/11/2019, van 9u30 tot 15u

Workshop 4: Van techniek tot STEM

Als je al goed met techniek bezig bent, is het slechts een kleine stap tot STEM. In een goede STEM-activiteit komen de verschillende componenten geïntegreerd aan bod. Tijdens deze dag probeer je STEM-activiteiten uit en ontdek je jouw STEM-vaardigheden.

phone Donderdag 5/12/2019, van 9u30 tot 15u

Praktisch

 • Doelgroep: leerkrachten lagere school en STEM- of technoverantwoordelijken
 • Data (telkens van 9u30-15u)
  • Dinsdag 1/10/2019 - Dag vol elektriciteit
  • Donderdag 17/10/2019 - Dag vol technische vaardigheden
  • Dinsdag 26/11/2019 - Dag vol technische principes
  • Donderdag 5/12/2019 - Van techniek tot STEM
 • Aantal deelnemers/workshop: min. 5 en max. 15 deelnemers
 • Prijs: € 300/deelnemer voor 4 workshops
 • Inbegrepen in prijs: 
  • Login Jaarplantool (voor de volledige school) voor één jaar 
  • Broodjes en drankje
  • Materiaal voor de realisaties tijdens de workshop
 • Locatie: de Makerij in Technopolis

Deze workshop wordt aangeboden i.s.m.

RVO-Society

Schrijf je nu in voor de workshopreeks Jaarplantool

Met de nieuwe Jaarplantool van RVO-Society is het een koud kunstje om een evenwichtige jaarplanning helemaal op maat van jouw klas op te stellen. Schrijf je nu in voor de workshopreeks en leer hoe je het beste uit de tool haalt.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.