Navigeer dropdown

Is het slecht weer of is er slecht weer op komst? Wil je een leuke dag beleven, maar weet je door het slechte weer even niet meer wat te doen? Laat het regenweer je niet tegenhouden en ga voor een onvergetelijk dagje vol regenbestendige wetenschapsavonturen in Technopolis!

Geniet deze zomervakantie van kassakorting vanaf 25% bij 25°

Tijdens de zomervakantie smelten onze prijzen, naarmate het kwik stijgt! Vanaf 25° geniet je al van 25% korting op je dagticket. Volg de temperatuur live op onze website en kom de dag met de warmste temperatuur en hoogste korting naar Technopolis! Deze actie is enkel geldig aan onze kassa, niet op online tickets.

> Klik hier voor de huidige temperatuur en alle informatie omtrent deze kortingsactie.

Speelt de zon verstoppertje? Niet getreurd, want ons aanbod is weerbestendig! Een bezoekje aan Technopolis loont altijd de moeite, zowel bij regen én bij zon!

Op dit moment is
het in Mechelen
... °C Bron: Wunderground
De korting die aan de kassa verrekend wordt, is afhankelijk van de temperatuur die hier wordt weergegeven op het moment van jouw aankomst in Technopolis.

Wat te doen bij regenweer?

Slecht weer? Ideaal experimenteerweer! Lijkt het regenweer dus roet in het eten te gooien en weet je even niet wat te doen? Geen nood, want bij regenweer kan je altijd in Technopolis terecht. Laat je plannen niet het water vallen door slecht weer, maar kom naar Technopolis en trakteer jezelf op een dagje vol regenproof experimenteerplezier! Want ook bij regenweer is er bij ons heel wat te doen én te zien. 

Slecht weer? In Technopolis is er altijd wat te doen!

Laat je niet kisten door slecht weer! Een dagje Technopolis is bij regenweer de ideale gelegenheid om fun, avontuur en het leerrijke met elkaar te combineren. Robots programmeren, zelf een vliegtuig aan de grond zetten, jezelf opsluiten in een luchtbel, fietsen in virtual reality,.. dat en nog veel meer beleef je hier allemaal. Neem het dus van ons aan: thuisblijven bij slecht weer is geen optie! 

img

Maak summerproof gadgets

ln ons hoogtechnologische Lab en Atelier kan je je helemaal summerproof maken met enkele handige zomergadgets: een funky gepersonaliseerde zonnebril, een naambadge voor je koffer of een tube zelfgemaakte zonnecrème. Alles voor een geslaagde zomer, dus! 

img

Ravot met water

Doet de vakantie je dromen van waterpret? Ook dan zit je goed bij ons! Welk weer het ook is, aan onze Waterkant mag je elkaar altijd heerlijk spatten en experimenteren met water. Laat balletjes balanceren op een waterstraal of kruip in een zeepbel. En nog beter dan aan zee: maak er zélf golven. Verfrissend én leerrijk!

img

Spanning en spektakel

Krijg je het al warm van al die belevenissen? Dan lonkt onze altijd frisse tentoonstellingsruimte. Wat niet wil zeggen dat je er geen klamme handen kunt krijgen. Of zet jij zonder zweten een vliegtuig aan de grond? En durf je zonder beven op vijf meter hoogte fietsen? Ook als we je dat in virtual reality laten doen, tussen de roofvogels van de Grand Canyon? En dan zwijgen we nog over de glibberwormen die hier tot leven komen, de wilde dieren die op de 3D-dissectietafel belanden, en alle spectaculaire wetenschapsshows! 

img

Ontdekken en doen... in het groen

Je hoeft bij ons natuurlijk niet de hele dag binnen te blijven om te experimenteren. Trek naar buiten en haal een frisse wetenschapsneus in onze Doe-tuin, volg er de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld of wandel over een levende brug. En dat is eigenlijk nog niets: je kunt er ook een rots van 5 ton in beweging zetten met je pink en perfect verstaanbare zinnen naar elkaar fluisteren, terwijl je 15 meter uit elkaar staat.

Praktisch

Openingsuren: doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u, met uitzondering van kerst- en nieuwjaarsdag en de eerste volledige werkweek van september.

Prijs:  alle activiteiten van ons dagprogramma zijn inbegrepen in je dagticket

Doelgroep: jong en oud

Dagprogramma

Ontdek wat er allemaal op 1 dag in Technopolis te beleven valt. Zo ga je goed voorbereid op wetenschapsavontuur!

Bestel je tickets online

Ga als eerste op ontdekking in Technopolis. Bestel je tickets eenvoudig online en vermijd lange wachtrijen.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.