Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00

Sport buiten de lijntjes!

Doe onze sportmove na en ontdek onze nieuwe tentoonstelling aan 20% korting. Actie wegens succes verlengd tot 5 augustus!

Sporten is gezond… maar Sport 2.0 is VET! Want bij Technopolis sport je deze zomer buiten de lijntjes. Kom virtueel parapente vliegen en klim jezelf naar de top in augmented reality. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Wil je voor het grote stuntwerk je spieren nog wat opwarmen? Trap dan eerst een penalty, speel een spectaculair wedstrijdje airhockey of draai een supersnelle pirouette. Klaar voor een SPORTaculaire zomer?

Geniet van een gespierde korting!

MOVE IT! Krijg jij onze sportmove onder de knie? Laat ‘m aan ons zien bij je bezoek en scoor 20% korting aan de kassa! 

phone Actie wegens succes verlengd tot 5 augustus!

Onze gloednieuwe sportaculaire toppers!

img

Sky high virtual reality

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! Je zou nochtans kunnen zweren dat je de wind door je haren voelt, de nevel op je gezicht en dat je de bergen kan ruíken… De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging, luchtstroom en aroma's!

Hijs je in het zitje, zet de VR-bril op je snoet en doorklief het luchtruim! 

img

Giant gaming wall

Op onze klimconstructie word je Spiderman. Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Schrik om je grip te verliezen? Nergens voor nodig! Als je valt, dan land je veilig op een zachte mat.

Achter je klimavonturen gaat een stevige portie augmented reality schuil. We projecteren laserstralen op de klimmuur die meebewegen met de capriolen van jou en nog een klimmer, allemaal dankzij het open pose systeem. Resultaat? Een klimsessie die je nooit nog vergeet!

img

Wanted: Stunt(wo)man

Vergaap je weleens aan de acrobatenkunsten van topturners? Dan kan je deze zomer je kans grijpen. Op onze filmset voer je al je turnstunts zelf uit, zonder er ook maar één schrammetje aan over te houden. Trots op je creatie? Show dan je kunsten meteen aan je vrienden via Facebook of Twitter.

Turnpilletjes hebben we bij Technopolis niet, wel een unieke filmstudio. Liggend op de grond voer je de spectaculairste moves uit op de plint. Een topcamera neemt om de paar seconden een foto. Alle beelden na elkaar zorgen voor een verbluffend stop motion filmpje waarin je het beste van jezelf geeft.

img

Met de steun van

de spelers van

&              

img

En nog véél meer...

Warm nu al je spieren op en

 • speel airhockey in een rolstoel
 • test je reactiesnelheid
 • schat de snelheid van een bal in (belangrijk voor alle balsporten!)
 • draai een supersnelle pirouette
 • trap keiharde penalty's met precisie
 • bekijk spectaculaire sportmomenten in superslowmotion
 • probeer tegen de wind te zeilen
 • ontrafel het mysterie achter het perfecte effectballetje
 • ondervind hoe lenig je bent en
 • doe mee aan onze sportquiz over doping!

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Praktisch

 • Doelgroep: jong en oud
 • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

Ook niet te missen tijdens de zomervakantie!

Koop je tickets goedkoper online!

Online betaal je € 1 minder per ticket! Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.