Navigeer dropdown

Op zoek naar waterpret waar je iets van bij leert? Het is maar een woord. Rep je naar onze Waterzone en experimenteer er met water!

 

Bellen blazen kan iedereen, maar zelf in een zeepbel kruipen? Daarvoor moet je in onze Waterzone zijn!

Trek langzaam aan het touw, zodat de rode staaf omhoog komt uit de bak met zeepsop. Tussen de staaf en de bak met de zeepoplossing vormt zich een kleurrijke film. Welke kleuren krijgt jouw zeepbel?

img
img


Breng met de schroef van Archimedes, het waterwiel en de kopjespomp water omhoog. Of laat er balletjes balanceren op een waterstraal en blaas ze naar een draaikolk.

Al spetterend en spatterend ontdek je alles over waterdruk en de wet van de communicerende vaten. Nee, dat zijn geen pratende vaten, maar het lijkt wel alsof ze onderling met elkaar iets afspreken, want als je ze met elkaar verbindt, dan gaat het water erin even hoog staan. Je mag het zelf uitproberen! Je hebt niet meer nodig dan wat bekers, kraantjes en slangetjes…

Vergeet zeker niet het cartesiaans duiveltje! Dat is geen zeemonster dat huist in Technopolis, maar een cilindertje dat je kan doen zweven of zinken. Begrijp je hoe het duiveltje werkt, dan weet je meteen ook hoe duikboten in het water kunnen dalen en stijgen.

En nog beter dan aan zee: je kunt er ook zélf golven maken en ze controleren... Verfrissend én leerrijk!

img

Praktisch

Doelgroep: jong en oud
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone Doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.