Navigeer dropdown

Naarmate de winter dichterbij komt, word je omringd door licht en muziek: de verlichting in de straten en de huizen, de kersthits op de radio, … Bij Technopolis ga je er vanaf 8 januari met je leerlingen mee aan de slag!

Verzamel genoeg leerlingen om te jammen op de grootste drumcomputer ter wereld en de drie verstopte tonen te zoeken. Of ze maken muziek met buizen en trechters, en proberen het ritme te volgen. Creëren ze liever hun eigen lichtdans? Dan drukken ze op de knoppen om de spots te bespelen en muziek te produceren. Of ze achterhalen het mysterie van hun magische spiegelbeeld: vanuit meerdere standpunten – nu en met vertraging.

img

Big Beat

Big what? Big Beat – de grootste drumcomputer ter wereld – komt naar Technopolis. Op deze wall of sound van 10 op 3 meter creëren je leerlingen samen de leukste beats. De knoppen staan verspreid, dus ze moeten zich in vreemde bochten wringen. Plus: ze moeten samenwerken om meer knoppen tegelijk in te drukken en complexe ritmes te creëren. Big Beats is ook een spel: zoek de tonen. Vinden jouw leerlingen er drie? Dan gaan ze naar het volgende niveau en krijgen ze nieuwe drumgeluiden. Halen ze het vijfde niveau?

img

De muziekboom

In deze interactieve boom hangen je leerlingen geen kerstballen en lichtjes. Het is ook geen saai ornament. Wat dan wel? Een akoestisch instrument en een spel. Want de honderden buizen en trechters vangen de geluiden en bewegingen van de omstaanders op en maken er muziek van. Je leerlingen slaan op de buizen en roepen erin. De boom antwoordt met eigen ritmes en tonen. Doen je leerlingen het goed? Dan beloont de boom hen met extra ritmes. Plezier gegarandeerd!

img

Bespeel het licht

We vinden licht vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Want zonlicht, de enige energiebron van onze aarde, schenkt ons leven en energie. Deze interactieve installatie inspireert je leerlingen om daar even bij stil te staan. Met zestien knoppen bedienen ze de muziek en de spots in de muur. Ze creëren hun eigen lichtspel: ze laten het licht dansen in de ruimte en ze spelen met geluid in verschillende frequenties. Weg met saaie leerstof! Hier ontdekken je leerlingen de geheimen van licht op een leuke, creatieve manier.

img

Magische spiegels

Je leerlingen gaan voor de schermen staan en kijken naar zichzelf. Wat een normaal videobeeld lijkt, blijkt... magie. Want de schermen weerspiegelen pas wat zij enkele seconden geleden deden. De camera’s staan verspreid in de ruimte, waardoor ze zichzelf van alle kanten zien. En allemaal met een andere vertraging. Verwarrend! Komt er iemand bij hen staan? Dan zien ze die niet op het scherm. Hoe kan dat nu? Misschien heeft de Kinectsensor er iets mee te maken. Kom het snel met je leerlingen ontdekken!

Praktisch

  • Doelgroep: alle leerjaren en alle graden
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone Vanaf 8 januari 2018

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.