Technopolis is gesloten
slide

Beleef met jouw klas de natuur digitaal

Het beest uithangen? Niet in de klas, maar wel bij ons!

Wat willen jouw leerlingen worden als ze groot zijn? Pretparkontwerper-van-morgen, de stoerste tijgertandarts of de slimste privédetective? Of … schuilt er in hen misschien een ‘natuurtalent’? Ook op die laatste vraag krijg je voortaan een antwoord bij Technopolis, want in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos werden in Xplora enkele gloednieuwe interactieve opstellingen ‘geplant’ aan de hand waarvan je de natuur digitaal beleeft.

Vier groene high-tech opstellingen

Xplora is uitgebreid met een nieuw beroep bij: ‘natuurtalent’. Jouw leerlingen kunnen er dan ook testen of ze een groen talent zijn met een passie voor dieren.

img

Laat het beest in je horen

Iedereen doet wel eens een dier na. Maar meestal kom je niet verder dan oe-oe-a-a of waf-waf. Kruip daarom met je leerlingen eens écht in de huid van een dier en leer via de Shazam-technologie de juiste techniek om het geluid na te bootsen. Zou dat dier in de imitatie van je leerlingen de roep van een soortgenoot kunnen herkennen? Dan zien ze het voor zich in 3D verschijnen!

img

Toon de dieren de weg

Drie dieren zoeken koortsachtig naar een veilige plek om uit te rusten. Je leerlingen steken een handje toe! Ze richten de tablet op de gewonde pad, de grijze zeehond en de wimpervleermuis en zien hen via augmented reality tot leven komen! Vervolgens wijzen ze hen de weg in hun virtuele omgeving. Is het dier in veiligheid? Dan maken ze er een foto van en delen die op de sociale media.

img

Op vogelsafari

Dankzij virtual reality kunnen jouw leerlingen mee op (virtuele) safari door het Zwin, zonder één voet te verzetten! Ze turen door de virtuele uitkijktoren en zien boven hen een torenvalk bidden, wachtend op zijn prooi. En onder hen duikt net een aalscholver het water in, terwijl wilde ganzen voorbijtrekken. En welke vogel zit daar verstopt in het gras? Ontdekken je leerlingen ze alle zes? 

img

Aan de slag met hout

En omdat ‘natuur’ meer is dan dieren alleen, gaan je leerlingen ook aan de slag met hout. Ze testen hun kennis in deze electro-opstelling. Ze krijgen eik, zachte berk en kastanje en verbinden deze met het juiste eindproduct: Engels hekwerk, vaten en betulinezuur. Weten ze ook waaróm die houtsoorten net daarvoor worden gebruikt? Spelenderwijs ontdekken ze al hun eigenschappen.

img

Beroepeninfopunt

Zo word je later een natuurtalent!

Op het einde van de rit getuigen een boswachter, nachtvlinderspecialist, landschapsdeskundige en regiobeheerder (stuk voor stuk enthousiaste natuurtalenten van het Agentschap voor Natuur en Bos) wat hun job inhoudt. Én - ook niet onbelangrijk - ze vertellen wat je leerlingen moeten gaan studeren als ze in hun voetsporen willen treden. De vraag ‘wat wil jij later worden?’ wordt alvast heel wat gemakkelijker voor hen om te beantwoorden: natuurtalent, natuurlijk!

 

img

Deze opstellingen kwamen tot stand dankzij

Xplora, dé plek waar je je (natuur)talent test!

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

  

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.