Navigeer Sluit

Technopolis is gesloten
slide

het grote sEKSPERIMENT

Gooi met je klas alle genderclichés overboord

Kunnen meisjes écht beter multitasken dan jongens? En zijn jongens het allerbeste in techniek? Zoek het samen met je klas uit in het grote sEKSPERIMENT en laat hen op een interactieve manier ontdekken hoe verschillend (of gelijkend) hun talenten zijn!

In Technopolis maken we voor eens en voor altijd komaf met de oude vastgeroeste genderclichés. het grote sEKSPERIMENT geeft antwoord op de vragen die in de klas  voor discussie zorgen: kunnen meisjes beter multitasken dan jongens? Hebben jongens een beter oriëntatiegevoel? Kunnen jongens beter brandjes blussen en meisjes beter verzorgen? Bezoek deze straffe tentoonstelling en ontdek de verschillen en gelijkenissen tussen de talenten van jongens en meisjes. Wedden dat je leerlingen al hun vooroordelen algauw laten varen?

het grote sEKSPERIMENT telt maar liefst 25 spannende interactieve opstellingen. Zo kan je je gehoor en je reukzin testen, je vaardigheden als elektricien laten zien, tandwielen koppelen tot je een perfecte machine gebouwd hebt,... Meer dan genoeg voor een hele dag!

Al experimenterend en ontdekkend bewijzen jouw leerlingen  waarin hun  geslacht sterk is! Bij het binnenkomen krijgen ze  een speciale elektronische armband die al hun scores automatisch bijhoudt. Aan het einde van de rit tellen we dan de punten van alle jongens en alle meisjes op. Benieuwd wat we daaruit kunnen afleiden!

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Doelgroep: 3e tot 6e leerjaar en alle graden
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

Reserveer je klasbezoek online

Niet-vette witte zin eronder: Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.