Technopolis is gesloten

Sport buiten de lijntjes!

Zet je schrap voor onze nieuwe sporttentoonstelling Sport 2.0

Sporten is gezond… maar Sport 2.0 is VET! Want bij Technopolis sporten je leerlingen dit schooljaar buiten de lijntjes. Kom met hen virtueel parapente vliegen en klim samen naar de top in augmented reality. Of haal met hen verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Willen je leerlingen voor het grote stuntwerk hun spieren nog wat opwarmen? Waarom niet eerst een penalty trappen, een spectaculair wedstrijdje airhockey spelen of een supersnelle pirouette draaien. Klaar voor een SPORTaculair schooljaar?

Gloednieuw vanaf 11 september!

img

Sky high virtual reality

Met onze virtual reality parapente suizen jouw leerlingen op duizelingwekkende hoogte door de lucht… terwijl ze maar net boven de grond bengelen.

Ze zouden nochtans kunnen zweren dat ze de wind door de haren voelen, de nevel op hun gezicht en dat ze de bergen kunnen ruíken… De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging, luchtstroom en aroma's!

img

Giant gaming wall

Op onze klimconstructie worden jouw leerlingen Spiderman. Ze klauteren op onze klimmuur, terwijl ze duizelingwekkende opdrachten vervullen! En verliezen ze hun grip? Dan landen ze veilig op een zachte mat.

Achter hun klimavonturen gaan een stevige portie augmented reality schuil. We projecteren laserstralen op de klimmuur die meebewegen met de capriolen van 1 tot 2 leerlingen tegelijk, allemaal dankzij het open pose systeem. Resultaat? Een klimsessie die ze van hun leven niet vergeten.

img

Wanted: Stunt(wo)man

Vergapen jouw leerlingen zich weleens aan de acrobatenkunsten van topturners? Dan kunnen ze dit schooljaar hun kans grijpen. Op onze filmset voeren ze al hun turnstunts zelf uit, zonder er ook maar één schrammetje aan over te houden. Trots op hun creatie? Dan showen ze hun kunsten meteen aan hun vrienden via Facebook of Twitter.

Turnpilletjes hebben we bij Technopolis niet, wel een unieke filmstudio. Liggend op de grond voeren jouw leerlingen de spectaculairste moves uit op de plint. Een topcamera neemt om de paar seconden een foto. Alle beelden na elkaar zorgen voor een verbluffend stop motion filmpje waarin jouw leerlingen het beste van zichzelf geven.

Met de steun van

de spelers van

&               

img
img

En nog véél meer...

Warm nu al je spieren op en

 • speel airhockey in een rolstoel
 • test je reactiesnelheid
 • schat de snelheid van een bal in (belangrijk voor alle balsporten!)
 • draai een supersnelle pirouette
 • trap keiharde penalty's met precisie
 • bekijk spectaculaire sportmomenten in superslowmotion
 • probeer tegen de wind te zeilen
 • ontrafel het mysterie achter het perfecte effectballetje
 • ondervind hoe lenig je bent en
 • doe mee aan onze sportquiz over doping!

Praktisch

 • Doelgroep: alle leerjaren en alle graden
 • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
phone Vanaf 11 september 2018

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.