Technopolis is gesloten

#Technopolisbouwt

Ontdek onze toekomstplannen!

Met trots delen we met jou onze ambitieuze toekomstplannen! De komende jaren zetten we onze schouders onder een nieuwe zone speciaal voor 14-plussers en creëren we een zone waar partners met hun nieuwste technologische snufjes kunnen pronken. Daarnaast staat een “Puur”-zone op de planning met opstellingen die puur focussen op een aantal basisprincipes uit de wetenschap. De kroon op ons werk? De uitbreiding van ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten: het Kinder-doe-centrum! En daar eindigt het niet… Het wordt er alleen maar beter op voor jou en je leerlingen!

Onze toekomstplannen in kaart

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Geen zorgen, het wordt allemaal (nóg) beter. Omdat Technopolis de hele tijd open blijft, zal je de komende jaren hier en daar nog een bordje “gesloten” of een dranghek tegenkomen. Niet altijd even fijn, dat geven we toe. Maar verandering is nu eenmaal nodig om vooruit te kunnen gaan. We bouwen dus niet zomaar aan onze tentoonstellingsruimte. We bouwen aan de toekomst van Technopolis! 

 

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Geen zorgen, het wordt allemaal (nóg) beter. Omdat Technopolis de hele tijd open blijft, zal je de komende jaren hier en daar nog een bordje “gesloten” of een dranghek tegenkomen. Niet altijd even fijn, dat geven we toe. Maar verandering is nu eenmaal nodig om vooruit te kunnen gaan.

We bouwen dus niet zomaar aan onze tentoonstellingsruimte. We bouwen aan de toekomst van Technopolis! 

1. STEK (eind 2019)

Dit jaar richten we een zone speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar in. Deze "stek" wordt een tweede thuis voor jonge creatieve denkers en makers. Sinds dit schooljaar vinden de scholenworkshops die voordien plaatsvonden in het Atelier plaats in deze zone.

img

2. Partnerzone (zomer 2020)

In onze partnerzone tonen we dat Vlaanderen een broedplaats is voor wetenschappelijke en technologische innovatie. We laten jou en je leerlingen ook zien hoe deze innovaties vroeg of laat een belangrijke rol in jullie leven spelen. Voor deze zone zone werken we samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen (onze partners). Zo staan jullie binnenkort in Technopolis oog in oog met de wetenschap en technologie van de toekomst! 

img

3. Puur-zone: fase 1 (voorjaar 2021)

Pure wetenschap! Dat bieden we je klas aan in de Puur-zone, een ode aan een hele reeks basisprincipes uit de wetenschap. De opstellingen in deze zone zijn klassiekers, die niet weg te denken zijn uit Technopolis. Eentje die er zeker niet aan mag ontbreken? Onze nieuwe Mendelejev-game!

img

4. Kinder-doe-centrum: fase 1 (zomer 2021)

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een grondige opknapbeurt én uitbreiding te wachten! In een eerste fase voegen we op de benedenverdieping een stuk toe aan het Kinder-doe-centrum, waardoor het ruwweg anderhalf keer zo groot wordt. 

img

5. Puur-zone: fase 2 (voorjaar 2022)

De Puur-zone komt tot stand in 2 fases. In de tweede fase breiden we de op dat moment bestaande Puur-zone uit tot een joekel van een zone boordevol klassiekers die je leerlingen niet mogen missen.

img

6. Kinder-doe-centrum: fase 2 (voorjaar 2022)

Nadat het Kinder-doe-centrum werd uitgebreid, krijgt de bovenverdieping een flinke opknapbeurt. Na afloop ziet deze zone voor 4- tot 8-jarigen er splinternieuw uit.

img

7. Kinder-doe-centrum (eind 2022)

Onze populaire waterzone, die nu in de hoofdtentoonstelling staat, krijgt eind 2022 een vaste plek in het Kinder-doe-centrum.

img

Het wordt er alleen maar beter op!

Niet alleen de tentoonstellingsruimte staat grote veranderingen te wachten. Er staan nog heel wat infrastructurele werken op de planning. Deze hebben als doel jouw klasbezoek aan Technopolis nog aangenamer te maken. 

Infrastructurele verbeteringen

We sommen een aantal werken op in willekeurige volgorde:

  • Herinrichting onthaal en de shop (aangepaste flow)
  • Vernieuwing van het Atelier en het Lab
  • Verbouwing van het restaurant, de koffiecorner en de picknickruimte
  • Plaatsing afdak aan de inkom
  • Aanpassing signalisatie

En het prijskaartje?

De Vlaamse overheid kent ons een eenmalige investering van max. €10 miljoen toe om Technopolis volledig te vernieuwen en klaar te stomen voor de toekomst. Vanaf eind dit jaar pluk jij al mee de vruchten van deze investering. Beloofd!

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img

Boek je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.