Technopolis is gesloten
slide

We bouwen aan onze toekomst!

Ontdek onze toekomstplannen

Heb je het al gemerkt? Er zijn GROTE werken aan de gang in onze tentoonstellingsruimte. Een dranghek hier, een bordje "gesloten" daar... We begrijpen dat je deze liever niet tegenkomt tijdens je klasbezoek, maar we vragen je om nog eventjes geduld uit te oefenen. Om je ervan te overtuigen dat onze tentoonstellingsruimte echt (nóg) beter wordt, lichten we kort onze toekomstplannen toe. Wij zien het alvast helemaal zitten! Jij ook?

We bouwen aan...

  • ... een nieuwe gloednieuwe zone voor 14-plussers op de benedenverdieping. In januari lichten we een eerste tip van de sluier op. Eventjes geduld nog, maar het resultaat zal er zijn!
  • Je kan op de benedenverdieping nu ook tijdelijk terecht in de zone TeSt! Living_Lab waar je met je leerlingen prototypes van nieuwe interactieve opstellingen kan uittesten. Voordat we deze volledig op punt stellen, willen we eerst weten wat jij ervan vindt en hoe jij het zou aanpakken. Zo bouw jij ook mee aan ons nieuwe aanbod!
  • Eind dit jaar opent er nog een nieuwe tijdelijke thematentoonstelling PLAY ▶️ waar je leerlingen al spelend bedolven onder klanken, geluiden en golven raken!

En als je dacht dat we daarbij lieten...

 ... dan heb je het lekker mis! 

  • Volgend jaar in maart trakteren we je – in het kader van de 150e verjaardag van Mendeljev – op een gloednieuwe opstelling rond de Tabel van Mendeljev. 
  • Daarnaast komt er ook een nieuwe zone ‘Puur’ die focust op enkele wetenschappelijke basisprincipes.

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan tijdens je klasbezoek zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u.

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img
img

Opdrachten? Neem even contact met ons op!

Bereid jij graag je klasbezoek tot in de puntjes voor en schrijf je zelfs opdrachten uit rond bepaalde opstellingen? Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Omdat we momenteel heel wat opstellingen verplaatsen, verschuiven en verwijderen om plaats te maken voor gloednieuwe, raden we je aan om op voorhand even contact met ons op te nemen. Zo ben je zeker van een 100% vlekkeloos klasbezoek!

phone 015 34 20 00 mail info@technopolis.be

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.