Technopolis is gesloten
slide

We bouwen aan onze toekomst!

Ontdek onze toekomstplannen

Heb je het al gemerkt? Er zijn GROTE werken aan de gang in onze tentoonstellingsruimte. Een dranghek hier, een bordje "gesloten" daar... We begrijpen dat je deze liever niet tegenkomt tijdens je klasbezoek, maar we vragen je om nog eventjes geduld uit te oefenen. Om je ervan te overtuigen dat onze tentoonstellingsruimte echt (nóg) beter wordt, lichten we kort onze toekomstplannen toe. Wij zien het alvast helemaal zitten! Jij ook?

We bouwen aan...

... een nieuwe gloednieuwe zone voor 14-plussers op de benedenverdieping. In de zone komen de "makers" van morgen in contact met nieuwe technologieën en innovatie en leren ze hoe deze technologieën kunnen gebruiken om antwoord te bieden aan bepaalde uitdagingen.

Een speciale jongerenraad, in het leven geroepen door Technopolis-medewerker Deepak Mehta uit 'Team Scheire', denkt mee over de invulling van deze nieuwe zone. In januari lichten we een eerste tip van de sluier op. Eventjes geduld nog, maar het resultaat zal er zijn!

En als je dacht dat we daarbij lieten...

 ... dan heb je het lekker mis! 

  • Dit jaar vieren we het Inter[Na]tionaal ja[AR] van de c[He]mie. Zet je schrap voor een mengeling van knallers, explosieve experimenten en – nog meer dan anders – bijzonder interessante ‘materie’! Een van de toppers wordt onze opstelling rond de tabel van Mendeljev. Deze doen we op 6 maart 2019 uit de doeken. Dat is precies op de 150e verjaardag van dé tabel.
  • Daarnaast komt er ook een nieuwe zone ‘Puur’ die focust op enkele wetenschappelijke basisprincipes.

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan tijdens je klasbezoek zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u.
img

Bouw mee aan onze toekomst!

In het TeST! Living_Lab, onze tijdelijke pop-up zone, kan je enkele prototypes van nieuwe interactieve opstellingen uittesten. Spreek gerust een van onze medewerkers aan om aan te geven hoe jij de opstellingen (nog) zou verbeteren. Zo bouw ook jij mee aan de toekomst van Technopolis!

img

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img
img

Opdrachten? Neem even contact met ons op!

Bereid jij graag je klasbezoek tot in de puntjes voor en schrijf je zelfs opdrachten uit rond bepaalde opstellingen? Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Omdat we momenteel heel wat opstellingen verplaatsen, verschuiven en verwijderen om plaats te maken voor gloednieuwe, raden we je aan om op voorhand even contact met ons op te nemen. Zo ben je zeker van een 100% vlekkeloos klasbezoek!

phone 015 34 20 00 mail info@technopolis.be

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.