Navigeer Sluit

Technopolis is gesloten
slide

Inspirience

Deze zone sluit half juni 2018!

Wees er snel bij als je nog in Inspirience wil experimenteren, want deze zone verdwijnt half juni uit de tentoonstellingsruimte van Technopolis. Inspirience maakt vanaf het najaar plaats voor een heel nieuw doe-concept voor 14-plussers.

Je merkt het elke dag: jouw leerlingen zijn hun kinderschoenen ontgroeid. Vandaag nemen ze beslissingen die hun studiekeuze en uiteindelijke loopbaan zullen beïnvloeden. Laten we hen dus maar aan het denken zetten... Hiervoor creëerden we de zone Inspirience, waar jouw leerlingen geïnspireerd worden en een unieke ervaring opdoen met wetenschap en technologie.

Leef je nog tijdelijk uit in Inspirience...

Jij en je leerlingen worden uitgedaagd om enerzijds creatief aan de slag te gaan! Maak beelden met een high speed camera en speel ze vertraagd af of experimenteer met magnetisme, waarvan je zelf de karakteristieken aanpast. Maak een kunstwerk met schaduwen, mix je eigen soundtrack of teken met licht.

Anderzijds maken je leerlingen verder kennis met zichzelf en met de keuzes die hun verdere leven bepalen: zo leren ze hun mening uiten, komen ze meer te weten over hun partnerkeuze, ontdekken ze of ze een volger of voortrekker zijn… In de zone Inspirience kunnen jouw leerlingen volop hun sociale vaardigheden, kennis, creativiteit en andere kerncompetenties ontplooien.

img

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

  • Doelgroep: 14 tot 18 jaar
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
phone Nog open tot half juni 2018. Daarna maakt Inspirience plaats voor een gloednieuwe zone!

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.