Technopolis is gesloten
slide

Zone voor 14-plussers in de maak

Schrijf je nu in voor het klimaatcafé op 30/3 in deze zone

Jij daar achter je scherm! Ja, jij nieuwsgierige 14-plusser. We hebben groot nieuws voor jou! In Technopolis komt een aparte zone speciaal voor jongeren. En met speciaal voor jongeren, bedoelen we spe-ci-aal voor jongeren. Je leest het: kinderen krijgen onder geen voorwaarde toegang tot deze zone. Hoe wordt deze zone nóg specialer? Als jij het voortouw neemt in deze ruimte! We hopen namelijk dat jij hier binnenkort als creatieve denker en maker de show steelt.

Wat? Eerst en vooral: talks!

Een keer per maand nodigen we iemand uit die het allemaal wat beter weet dan wij. Iemand die weet hoe te inspireren zonder te beleren of – help! – les te geven. Op zondag 3 februari  gaf maker Anthony Liekens de allereerste talk. Hij kwam uitleggen wat hedendaagse hacker is en doet. 

En nee, het bleef niet bij blabla. Na afloop van de talk ging het enthousiaste publiek custom game controllers programmeren, creëren en testen

Op zondag 30 maart organiseren we geen talk, maar een klimaatcafé

Voor wie? Voor jou!

Het enige dat je moet zijn is minimum 14 jaar. De rest doet er niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, ontspannen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Ben je ouder dan 18 en heb je het gevoel dat jijzelf een geweldige bron van inspiratie bent? Dan ben je de persoon bij uitstek om jongeren te komen inspireren!

Naam gezocht!

Onze zone voor 14-plussers heeft dringend een naam nodig. En liefst een die een tikkeltje beter klinkt dan “jongerenzone”! Laat ons weten wat jij een goeie naam vindt voor de zone waarin jij - zonder je ouders, jonge zus of [vul maar in] - wil komen ontspannen, inspiratie opdoen en ongestoord kan experimenteren.

mail ben.de.witte@technopolis.be

Gent Mini Maker Faire

Op de Maker Faire in Gent gunnen we je een blik op de plannen van onze zone voor 14-plussers. Omdat de zone een tweede thuis wordt voor creatieve denkers en makers, gaan we op de Technopolis-stand al meteen aan de slag. Creëer, programmeer en test samen met ons custom game controllers op basis van Arduino. Wie weet steken wij nog iets op van jou!

phone Zaterdag 4 en zondag 5 mei, van 10u tot 18u

Heb je ideeën?

Een - al zeggen we het zelf - briljante jongerenraad, in het leven geroepen door Technopolis-medewerker Deepak Mehta uit 'Team Scheire', denkt volop na over de invulling van onze nieuwe zone. Hoor je ons al afkomen? Er is altijd nog plaats voor een briljante geest die ideeën spuit zoals een kip eieren legt...

mail deepak.mehta@technopolis.be

Deze kreten willen we horen!

Hoe onze gloednieuwe zone voor 14-plussers er finaal zal uitzien, staat inderdaad nog niet vast. We zijn wel 100% zeker wat we willen bereiken! We zijn vastberaden dat we volgende kreten door Technopolis willen horen galmen:

WOW!

Dat is wat we willen horen of in je ogen willen lezen telkens je in onze jongerenzone komt. Of je nu dingen “maakt”, je ogen en oren de kost geeft of even lekker komt chillen…. Maakt niet uit! “WOW” is ons doel en we stellen ons niet tevreden met minder!

What the f*°%$

Dat is wat we verwachten te horen eenmaal je je mouwen opstroopt en begint te “prutsen”. Sorry, maar de kans is groot dat je niet alles van de eerste keer onder de knie krijgt. En dat is ook niet de bedoeling. Van je eigen probeersels leer je ongetwijfeld meer dan van eender welke begeleider.

Ha! Wat zeg je daarvan!

Dat is wat we hopen dat je luidop roept wanneer je als eerste een oplossing hebt bedacht voor een uitdaging. Op dat moment besef je dat je geen rekenkundig genie, prof, onderzoeker… moet zijn om wetenschap en technologie op een creatieve en innovatieve manier in te zetten voor jouw doel. Aan jou om te bepalen wat jij wil bereiken!

No. Way.

Dat hoor je óns uitroepen als jij niet alleen jouw grenzen verlegt, maar ook de onze en die van iedereen. Onze wildste droom is dat we de volgende Elon Musk, Stephen Hawking of Marie Curie inspireren tot grootse dingen die onze toekomst veranderen. Stel je voor!

Praktisch

  • Doelgroep: jongeren vanaf 14 jaar en 18-plussers
  • De zone is momenteel nog onder constructie. In de loop van 2019 starten we met de inrichting. Het wordt een levende en dynamische ruimte die de creativiteit en experimenteerlust en makersdrang van jongeren reflecteert.
  • Wat je precies in de zone doet is niet belangrijk. Creatief en kritisch denken, problemen oplossen, computationeel denken, mediawijsheid trainen, samenwerken en communiceren komt eerst.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.