Technopolis is gesloten

Ga op Mendelejev-missie

Speel onze Mendelejev-game en verzamel de meest zeldzame elementen in het heelal!

Kennen je leerlingen de tabel van Mendelejev op hun duimpje? Of verschijnen er nog grote vraagtekens in hun ogen? Dat maakt geen sikkepit uit, want de nieuwe Mendelejev-game in Technopolis is voor iedereen even spannend én leerrijk! Je leerlingen speuren samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. Zijn je leerlingen snel genoeg om alle elementen uit de tabel van Mendelejev te verzamelen?

Ionator 118 in de aanslag...

Alles - maar dan ook alles - om ons heen bestaat uit piepkleine bouwstenen, ook gekend als elementen. Voor je leerlingen is het wellicht moeilijk om zich iets voor te stellen bij iets dat ze niet met het bloten oog kunnen zien. Wacht tot ze onze Mendelejev-game uitproberen!

Spelen is simpel: richt de Ionator 118 op voorbijvliegende voorwerpen in de ruimte. Kijk uit naar alledaagse dingen die je er normaalgezien niet tegenkomt zoals een smartphone, een badeend, een dartspijltje of ja, zelfs een vals gebit... Vervolgens schiet je ze tot gruz-elementen! Deze krijgen daarna een plekje in een virtuele tabel van Mendelejev. De kunst bestaat erin om alle elementen, ook diegene die het minst vaak voorkomen, in de tabel te doen belanden.

Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. Lauw applausje dus als je een voorwerp met waterstof kapot knalt, gênant over the top vreugdedansje als je astaat in de tabel krijgt!

De kers op de tabel? De felbegeerde bonussen! Wat dacht je van de radiatie-bonus, de alle-halogenen-op-een-rijtje-bonus of beter nog de zware-elementen-doe-je-samen-bonus! Je leest het goed: 'samen'. Om sommige opdrachten te voltooien gaan je leerlingen namelijk krachten moeten bundelen met een iemand die even gedreven is om alle 118 elementen op te sporen!

Praktisch

  • Doelgroep: alle leerjaren en alle graden
  • Prijs: inbegrepen in je dagticket

In samenwerking met

Omdat chemie niet alleen onze harten sneller doet slaan, werkte Technopolis voor de tabel van Mendelejev samen met essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, het paritaire en sectorale vormingsfonds Co-valent en 9 chemiebedrijven.

 

img

[Sc]hoolja[Ar] van de c[He]mie

Op 6 maart 2019 blies de bekende tabel van Mendelejev z’n 150e kaarsje uit. Voldoende reden om dit schooljaar uit te roepen tot het schooljaar van de chemie! En wat kan echt niet ontbreken aan het schooljaar van de chemie? Een tussenstop in ons Lab natuurlijk. Boek daarom nu meteen een of meerdere workshops in ons Lab op maat van jouw leerlingen. 

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.