Technopolis is gesloten
slide

Sneak peak! Bekijk de vlog over onze Mendelejevgame

Verzamel vanaf 6 maart de meest zeldzame elementen in het heelal

Op 6 maart is het precies 150 jaar geleden dat Mendelejev zijn tabel aan de wereld bekend maakte. Het i-de-ale moment dus om een gloednieuwe opstelling over de tabel der tabellen uit de doeken te doen! Zet je schrap voor een interactief spel in de ruimte waar je reactievermogen op de proef gesteld wordt om de meest zeldzame elementen van het heelal te verzamelen.

Ionator 118 in de aanslag...

Alles - maar dan ook alles - om je heen bestaat uit piepkleine bouwstenen, ook gekend als elementen. Vind je het moeilijk om je iets voor te stellen bij iets wat je niet eens met het blote oog kan zien? Probeer dan onze Mendelejevgame uit!

Spelen is simpel: richt de Ionator 118 op voorbijvliegende voorwerpen in de ruimte en schiet ze tot gruz-elementen! Deze krijgen vervolgens een plekje in een virtuele tabel van Mendelejev. De kunst bestaat erin om alle elementen, ook diegene die het minst vaak voorkomen, in de tabel te doen belanden.

Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. Lauw applausje dus als je een voorwerp met waterstof kapot knalt, gênant over the top vreugdedansje als je astaat in de tabel krijgt!

De kers op de tabel? De felbegeerde bonussen! Wat dacht je van de radiatie-bonus, de alle-halogenen-op-een-rijtje-bonus of beter nog de zware-elementen-doe-je-samen-bonus! Je leest het goed: 'samen'. Om sommige opdrachten te voltooien ga je namelijk krachten moeten bundelen met een iemand die even gedreven is om alle 118 elementen op te sporen!

In samenwerking met

Omdat chemie niet alleen onze harten sneller doet slaan, werkte Technopolis voor de tabel van Mendelejev samen met essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, het paritaire en sectorale vormingsfonds Co-valent en 9 chemiebedrijven.

 

img

#hetjaarvandechemie

2019 is voor ons niet alleen het jaar van de tabel van Mendelejev, maar ook het jaar van de chemie. Zet je dit jaar dus schrap voor een mengeling van knallers, explosieve experimenten en – nog meer dan anders – bijzonder interessante ‘materie’. Goeie tip: abonneer je op ons YouTube-kanaal en volg ons op sociale media!

Praktisch

  • Doelgroep: jong en oud
  • Prijs: inbegrepen in je dagticket
phone De Mendelejevopstelling staat vanaf 6 maart 2019 in Technopolis

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.