Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00

Klaar voor een Mendelejev-missie?

Speel nu onze nieuwe Mendelejev-game!

De tabel van Mendelejev: doet deze een belletje rinkelen? In Technopolis frissen we je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. En over elementen gesproken: heb jij al een favoriet element? Nina Derwael en Frank Deboosere moesten er niet lang over nadenken!

Praktisch

  • Doelgroep: jong en oud
    Jonge kinderen genieten in de eerste plaats van de speelse speurtocht in de ruimte en het vinden van voorwerpen. Jongeren en volwassenen leggen dan weer sneller de link met de tabel van Mendelejev en hoe eigenlijk alles bestaat uit elementen.
  • Prijs: inbegrepen in je dagticket

Nina en Frank keurden de Mendelejev-game al goed!

Dat je de Mendelejev-game gewoonweg een keertje moet gespeeld hebben, daar zijn Nina Derwael en Frank Deboosere het helemaal mee eens. Meer nog, ze voelden zich helemaal "in hun element". Lang hoefden ze niet te spelen om hun favoriete element uit de tabel van Mendelejev te ontdekken. 

Nina Derwael en goud

Nina's favoriete element is goud, zoals de medailles die ze verovert door haar spectaculaire salto’s en slingerwerk aan de brug.

Frank Deboosere en kwik

En het favoriete element van Frank? Kwik natuurlijk, zoals in de thermometers, barometers en weerstations van vroeger. 

In samenwerking met

Omdat chemie niet alleen onze harten sneller doet slaan, werkte Technopolis voor de tabel van Mendelejev samen met essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, het paritaire en sectorale vormingsfonds Co-valent en 9 chemiebedrijven.

Waar staat de Mendelejev-game?

Dit en veel meer ontdek je snel en eenvoudig via onze gratis app! Wist je dat je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen? De Mendelejev-game mag daar zeker niet aan ontbreken!

Gebruik de app als zakgids tijdens je bezoek. Zo weet je in een mum van tijd wat je waar en precies wanneer kan ontdekken. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen en stel herinneringen in voor shows, demo's en workshops. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.