Technopolis is gesloten

STEK (14+)

Workshopruimte klaar in september!

Jij daar achter je scherm! Ja, jij nieuwsgierige 14-plusser. We hebben groot nieuws voor jou! In Technopolis komt een aparte zone speciaal voor jongeren. Geen gewone zone, maar een STEK waar jij binnenkort als creatieve denker en maker de show steelt!

Wat? Eerst en vooral: talks en workshops

Regelmatig nodigen we in STEK iemand uit die het allemaal wat beter weet dan wij. Iemand die weet hoe te inspireren zonder te beleren of – help! – les te geven. En nee, het blijft niet bij blabla. Na afloop van de talk kan je zelf aan de slag gaan. 

Maar het hoeft niet altijd een talk (met of zonder workshop) te zijn. Zo organiseerden we recent nog een klimaatcafé! Alle onderwerpen en formats zijn toegestaan, zolang ze je kunnen inspireren.

Voor wie? Voor jou!

Het enige dat je moet zijn is minimum 14 jaar. De rest doet er niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, ontspannen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Ben je ouder dan 18 en heb je het gevoel dat jijzelf een geweldige bron van inspiratie bent? Dan ben je de persoon bij uitstek om jongeren te komen inspireren!

In september is de workshopruimte klaar

Vanaf september is het zover: dan is de workshopruimte in STEK klaar! Het wordt een levende en dynamische ruimte die de creativiteit en experimenteerlust en makersdrang van jongeren reflecteert. Wat je daar precies doet en maakt, laten we aan jou over. STEK is niet alleen voor jou, maar ook van jou!

En dan is er nog... de toren!

We planten ook nog een indrukwekkende toren in STEK waar je talks kan volgen en - als er geen activiteiten zijn - kan relaxen en van gedachten wisselen met andere jongeren tussen 14 en 18 jaar. Sorry, kids en "oudjes" vanaf 19 jaar: jullie mogen enkel op het gelijkvloers van de toren chillen.

img

Een eerste blik op de workshopruimte

img
img
img
img

Heb je ideeën?

Een - al zeggen we het zelf - briljante jongerenraad, in het leven geroepen door Technopolis-medewerker Deepak Mehta uit 'Team Scheire', denkt volop na over de invulling van STEK. Hoor je ons al afkomen? Er is altijd nog plaats voor een briljante geest die ideeën spuit zoals een kip eieren legt...

mail deepak.mehta@technopolis.be
img

Deze kreten willen we horen!

Hoe STEK, onze gloednieuwe zone voor 14-plussers, er finaal zal uitzien, staat inderdaad nog niet vast. We zijn wel 100% zeker wat we willen bereiken! We zijn vastberaden dat we volgende kreten door Technopolis willen horen galmen:

WOW!

Dat is wat we willen horen of in je ogen willen lezen telkens je in STEK komt. Of je nu dingen “maakt”, je ogen en oren de kost geeft of even lekker komt chillen…. Maakt niet uit! “WOW” is ons doel en we stellen ons niet tevreden met minder!

What the f*°%$

Dat is wat we verwachten te horen eenmaal je je mouwen opstroopt en begint te “prutsen”. Sorry, maar de kans is groot dat je niet alles van de eerste keer onder de knie krijgt. En dat is ook niet de bedoeling. Van je eigen probeersels leer je ongetwijfeld meer dan van eender welke begeleider.

Ha! Wat zeg je daarvan!

Dat is wat we hopen dat je luidop roept wanneer je als eerste een oplossing hebt bedacht voor een uitdaging. Op dat moment besef je dat je geen rekenkundig genie, prof, onderzoeker… moet zijn om wetenschap en technologie op een creatieve en innovatieve manier in te zetten voor jouw doel. Aan jou om te bepalen wat jij wil bereiken!

No. Way.

Dat hoor je óns uitroepen als jij niet alleen jouw grenzen verlegt, maar ook de onze en die van iedereen. Onze wildste droom is dat we de volgende Elon Musk, Stephen Hawking of Marie Curie inspireren tot grootse dingen die onze toekomst veranderen. Stel je voor!

Praktisch

  • Doelgroep: jongeren vanaf 14 jaar en 18-plussers
  • De zone is momenteel nog onder constructie
  • Wat je precies in de zone doet is niet belangrijk. Creatief en kritisch denken, problemen oplossen, computationeel denken, mediawijsheid trainen, samenwerken en communiceren komt eerst.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.