Technopolis is gesloten
slide

het grote sEKSPERIMENT

Kom punten scoren voor jouw geslacht

Kunnen meisjes écht beter multitasken dan jongens? En zijn jongens het allerbeste in techniek? Zoek het samen uit en ontdek op een interactieve manier hoe verschillend (of gelijkend) jullie talenten zijn!

In Technopolis maken we voor eens en voor altijd komaf met de oude vastgeroeste genderclichés. het grote sEKSPERIMENT geeft antwoord op de vragen die  voor discussie zorgen: kunnen meisjes beter multitasken dan jongens? Hebben jongens een beter oriëntatiegevoel? Kunnen jongens beter brandjes blussen en meisjes beter verzorgen? Bezoek deze straffe tentoonstelling en ontdek de verschillen en gelijkenissen tussen de talenten van jongens en meisjes. Wedden dat je al je  vooroordelen algauw laten varen?

het grote sEKSPERIMENT telt maar liefst 25 spannende interactieve opstellingen. Zo kan je je gehoor en je reukzin testen, je vaardigheden als elektricien laten zien, tandwielen koppelen tot je een perfecte machine gebouwd hebt,... Meer dan genoeg voor een hele dag!

Al experimenterend en ontdekkend bewijs je waarin jouw  geslacht sterk is! Bij het binnenkomen krijg je  een speciale elektronische armband die al je  scores automatisch bijhoudt. Aan het einde van de rit tellen we dan de punten van alle jongens en alle meisjes op. Benieuwd wat we daaruit kunnen afleiden!

 

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Doelgroep: jong en oud
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Koop je tickets online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.