Navigeer dropdown

Zijn er verschillen in de talenten van vrouwen en mannen?

Ontdek de nieuwe thematentoonstelling van Technopolis: het grote sEKSPERIMENT

De nieuwe thematentoonstelling van Technopolis onderzoekt op een leuke en originele manier of er verschillen zijn in de talenten van jongens en meisjes en of de vooroordelen kloppen: kunnen jongens zich echt beter oriënteren? Zijn meisjes beter in multitasken? En wat gezegd over hun ruimtelijk inzicht? De nieuwe thematentoonstelling doet de bezoeker nadenken over stereotypen: waarom wordt “verpleegster” beschouwd als een job voor vrouwen, en waarom stellen we ons bij het beroep “elektricien” vanzelf een man voor? Het grote sEKSPERIMENT doet jong en oud de handen uit de mouwen steken en laat hen bewijzen waarin ze sterk zijn.

Elektronische armband

De bezoeker krijgt een elektronische armband waarop een profiel wordt gemaakt en dat je nodig hebt om de opstellingen te starten. De naam, de leeftijd, het e-mailadres en vooral het geslacht wordt opgeslagen. Door het bandje telkens te scannen voor de bezoeker een opstelling uitprobeert, worden de scores van de beide geslachten bijgehouden.  Het houdt je resultaten bij en laat je tevens toe aan het einde je score te zien en te vergelijken met anderen. 

Internationale tentoonstelling

Het grote sEKSPERIMENT is geen onbekende in de wereld van de science centres. Een vorige versie van de tentoonstelling stond dertien jaar geleden al eens in Technopolis en reisde daarna Europa rond: 2003 in het Nederlandse Museon, 2004 in het Deense Experimentarium en 2006 in het Portugese Pavilhão do Conhecimento. Maar wat er vandaag in Technopolis staat is een volledig nieuwe tentoonstelling. 

De thematentoonstelling het grote sEKSPERIMENT bestaat uit 25 interactieve opstellingen:

Toegang tot de tentoonstelling   het grote sEKSPERIMENT is inbegrepen in de toegangsprijs tot Technopolis.

 

  

 

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.