Technopolis is gesloten

Ontdek onze muziektentoonstelling PLAY!

Koptelefoon op, geluid aan… en play!

Koptelefoon op, geluid aan… en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY staat klaar om ontdekt te worden! Trommel je leerlingen op en misschien toon jij hén wel je dansmoves op het discotapijt! Of zit er in jouw klas de nieuwe Like Mike? Laat je leerlingen plaatsnemen achter de DJ-tafel en laat ze het vel van de vingers scratchen als een échte pro! Klinkt het niet, dan botst het, maar leuk is het sowieso! Waar wacht je nog op? Music Maestro, please!

Klinkt als muziek in de oren?

Spoor je leerlingen aan om een duo, kwartet… of zelfs een volledige band te vormen en samen de gekste melodieën te spelen. Ontdek hieronder al snel onze muzikale toppers.

img

Carpet Disco

Maak te gekke discomuziek door met je voeten op de sterren van ons discotapijt te springen! Bepaal samen met je leerlingen het ritme en het tapijt zorgt voor de rest...

img

DJ Table

Beeld je in dat je echte DJ bent aan onze DJ Table. Bedien de knoppen als een virtuoos en zorg voor het typische “scratchgeluid" dat gemaakt wordt door vinylplaten met de hand te starten, te stoppen en snel heen en weer te bewegen!

img

Flip-Flop Music

Bespeel een slagorgel door met teenslippers op de pijpopeningen te meppen. Het vreemdste orgel ooit en toch klinkt het niet vals!

img

Talking drum

Mep op de trommel en luister goed! Haha, niet wat je verwachtte te horen!? Met onze trommels vorm je op eigen houtje een volwaardig slagwerkorkest.

img

Voice Transformers

Lalala lalalalaaaaaa….! Neem plaats voor de microfoon en zing voor ons je favoriete liedje. Onze microfoon doet je piepen als een muis, grommen als een monster of zo eentonig "zagen" als een mechanische robot!

img

Bass Flute

Een gewone fluit bespelen kan je altijd en overal. Maar hoe maak je muziek met een reuzenfluit van een paar meter lang? Je leerlingen doen dit best samen, want wedden dat ze niet tegelijk lucht kunnen pompen en gaten kunnen afsluiten! Samen is het een fluitje van een cent! Of toch niet…

img

Forest of Sounds

Zet je neer in ons denkbeeldig bos en luister naar een bijzonder hoorspel! Net zoals in de bioscoop lijkt het geluid van alle kanten te komen…

img

Marvellous Music

Waarom muziek maken met muziekinstrumenten als je het ook kan met onder meer een eiersnijder,  een fles water en een cirkelzaag? Allemaal handen en vingers in de aanslag voor een wel heel bijzonder én subtiel ensemble!

img

Praktisch

  • Doelgroep: op maat van alle leerjaren en alle graden
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je ticket

In samenwerking met

Reserveer je klasbezoek online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.