Technopolis is gesloten
slide

#Technopolisbouwt

Ontdek onze toekomstplannen!

Met trots delen we met jou onze ambitieuze toekomstplannen! De komende jaren zetten we onze schouders onder een nieuwe zone speciaal voor 14-plussers en creëren we een zone waar partners met hun nieuwste technologische snufjes kunnen pronken. Daarnaast staat een “Puur”-zone op de planning met opstellingen die puur focussen op een aantal basisprincipes uit de wetenschap. De kroon op ons werk? De uitbreiding van ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten: het Kinder-doe-centrum! En daar eindigt het niet… Het wordt er alleen maar beter op!

Onze toekomstplannen in kaart

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Geen zorgen, het wordt allemaal (nóg) beter. Voor het zover is, zal je hier en daar nog een bordje “gesloten” of een dranghek tegenkomen. Niet altijd even fijn, dat geven we toe. Maar verandering is nu eenmaal nodig om vooruit te kunnen gaan. We bouwen dus niet zomaar aan onze tentoonstellingsruimte. We bouwen aan de toekomst van Technopolis!

1. Zone 14-plussers (eind 2019)

Dit jaar richten we een zone speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar in. En met speciaal voor jongeren, bedoelen we spe-ci-aal voor jongeren. Je leest het: kinderen krijgen onder geen voorwaarde toegang tot deze zone. Deze zone wordt een tweede thuis voor jonge creatieve denkers en makers. De zone is nog in de maak, maar we organiseren hier nu al maandelijks activiteiten.

img

2. Partnerzone (juli 2020)

Wij willen jou in Technopolis de nieuwste technologieën en wetenschappelijke ontdekkingen tonen. En bedrijven? Die zoeken een goede plek om met hun nieuwste technologische snufjes en onderzoek te pronken. Als dat niet mooi uitkomt! Daarom maken we een plek vrij speciaal voor partnerbedrijven. Zo sta jij binnenkort in Technopolis oog in oog met de toekomst!

img

3. Puur-zone: fase 1 (mei 2021)

Pure wetenschap! Dat bieden we je aan in de Puur-zone, een ode aan een hele reeks basisprincipes uit de wetenschap. De opstellingen in deze zone zijn klassiekers, die niet weg te denken zijn uit Technopolis. Eentje die er zeker niet aan mag ontbreken? Onze nieuwe Mendelejev-game!

img

4. Kinder-doe-centrum: fase 1 (december 2021)

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een grondige opknapbeurt én uitbreiding te wachten! In een eerste fase voegen we een benedenverdieping toe aan het Kinder-doe-centrum, waardoor het twee keer zo groot wordt. Onze populaire Waterzone krijgt vanaf dan een plekje in het Kinder-doe-centrum.

img

5. Puur-zone: fase 2 (december 2021)

De Puur-zone komt tot stand in 2 fases. In de tweede fase breiden we de op dat moment bestaande Puur-zone uit tot een joekel van een zone boordevol klassiekers die je niet mag missen.

img

6. Kinder-doe-centrum: fase 2 (juli 2022)

Nadat een volledige benedenverdieping aan het Kinder-doe-centrum werd toegevoegd, krijgt de bovenverdieping een flinke opknapbeurt. Na afloop ziet deze zone voor 4- tot 8-jarigen er splinternieuw uit.

img

Het wordt er alleen maar beter op!

Niet alleen de tentoonstellingsruimte staat grote veranderingen te wachten. Er staan nog heel wat infrastructurele werken op de planning. Deze hebben als doel jouw bezoek aan Technopolis nog aangenamer te maken. 

Infrastructurele verbeteringen

We sommen een aantal werken op in willekeurige volgorde:

  • Herinrichting onthaal en de shop (aangepaste flow)
  • Vernieuwing van het Atelier en het Lab
  • Verbouwing van het restaurant, de koffiecorner en de picknickruimte
  • Plaatsing afdak aan de inkom
  • Aanpassing signalisatie

En het prijskaartje?

De Vlaamse overheid kent ons een eenmalige investering van €8 miljoen toe om Technopolis volledig te vernieuwen en klaar te stomen voor de toekomst. Vanaf eind dit jaar pluk jij al mee de vruchten van deze investering. Beloofd!

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app.

Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.