Technopolis is gesloten

#Technopolisbouwt

Ontdek onze toekomstplannen!

Met trots delen we met jou onze ambitieuze toekomstplannen! De komende jaren zetten we onze schouders onder een nieuwe zone speciaal voor 14-plussers en creëren we een zone waar partners met hun nieuwste technologische snufjes kunnen pronken. Daarnaast staat een “Puur”-zone op de planning met opstellingen die puur focussen op een aantal basisprincipes uit de wetenschap. De kroon op ons werk? De uitbreiding van ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten: het Kinder-doe-centrum! En daar eindigt het niet… Het wordt er alleen maar beter op!

Onze toekomstplannen in kaart

 

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Geen zorgen, het wordt allemaal (nóg) beter. Omdat Technopolis de hele tijd open blijft, zal je de komende jaren hier en daar nog een bordje “gesloten” of een dranghek tegenkomen. Niet altijd even fijn, dat geven we toe. Maar verandering is nu eenmaal nodig om vooruit te kunnen gaan.

We bouwen dus niet zomaar aan onze tentoonstellingsruimte. We bouwen aan de toekomst van Technopolis! 

1. STEK (najaar 2019)

We bouwen volop aan een zone exclusief voor en door jongeren. Deze "stek" wordt een tweede thuis voor jonge creatieve denkers en makers. Ben je 14 tot 18 jaar oud en wil je mee bepalen hoe de zone wordt ingevuld? Doe dan mee aan de wedstrijd Join the STEKPACK!

Van 14 tot en met 18 oktober wordt een stukje van de tentoonstellingsruimte vlakbij STEK afgesloten om belangrijke werken uit te voeren. Niet zo fijn, maar wel nodig om aan onze toekomst te kunnen bouwen. We doen ons best om de hinder tijdens je bezoek te beperken.

img

2. Partnerzone (zomer 2020)

In onze partnerzone tonen we je dat Vlaanderen een broedplaats is voor wetenschappelijke en technologische innovatie. We laten je ook zien hoe deze innovaties vroeg of laat een belangrijke rol in jouw leven spelen. Voor deze zone zone werken we samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen (onze partners). Zo sta je binnenkort in Technopolis oog in oog met de wetenschap en technologie van de toekomst! 

img

3. Puur-zone: fase 1 (voorjaar 2021)

Pure wetenschap! Dat bieden we je aan in de Puur-zone, een ode aan een hele reeks basisprincipes uit de wetenschap. De opstellingen in deze zone zijn klassiekers, die niet weg te denken zijn uit Technopolis. Eentje die er zeker niet aan mag ontbreken? Onze nieuwe Mendelejev-game!

img

4. Kinder-doe-centrum: fase 1 (zomer 2021)

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een grondige opknapbeurt én uitbreiding te wachten! In een eerste fase voegen we op de benedenverdieping een stuk toe aan het Kinder-doe-centrum, waardoor het ruwweg anderhalf keer zo groot wordt. 

img

5. Puur-zone: fase 2 (voorjaar 2022)

De Puur-zone komt tot stand in 2 fases. In de tweede fase breiden we de op dat moment bestaande Puur-zone uit tot een joekel van een zone boordevol klassiekers die je niet mag missen.

img

6. Kinder-doe-centrum: fase 2 (voorjaar 2022)

Nadat het Kinder-doe-centrum werd uitgebreid, krijgt de bovenverdieping een flinke opknapbeurt. Na afloop ziet deze zone voor 4- tot 8-jarigen er splinternieuw uit.

img

7. Kinder-doe-centrum (eind 2022)

Onze populaire waterzone, die nu in de hoofdtentoonstelling staat, krijgt eind 2022 een vaste plek in het Kinder-doe-centrum.

img

Het wordt er alleen maar beter op!

Niet alleen de tentoonstellingsruimte staat grote veranderingen te wachten. Er staan nog heel wat infrastructurele werken op de planning. Deze hebben als doel jouw bezoek aan Technopolis nog aangenamer te maken. 

Infrastructurele verbeteringen

We sommen een aantal werken op in willekeurige volgorde:

  • Herinrichting onthaal en de shop (aangepaste flow)
  • Vernieuwing van het Atelier en het Lab
  • Verbouwing van het restaurant, de koffiecorner en de picknickruimte
  • Plaatsing afdak aan de inkom
  • Aanpassing signalisatie

En het prijskaartje?

De Vlaamse overheid kent ons een eenmalige investering van max. €10 miljoen toe om Technopolis volledig te vernieuwen en klaar te stomen voor de toekomst. Vanaf eind dit jaar pluk jij al mee de vruchten van deze investering. Beloofd!

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app.

Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.