Technopolis is gesloten
slide

We bouwen aan onze toekomst!

Ontdek onze toekomstplannen

Heb je het al gemerkt? Er zijn GROTE werken aan de gang in onze tentoonstellingsruimte. Een dranghek hier, een bordje "gesloten" daar... We begrijpen dat je deze liever niet tegenkomt tijdens je ontdekkingstocht, maar we vragen je om nog eventjes geduld uit te oefenen. Om je ervan te overtuigen dat onze tentoonstellingsruimte echt (nóg) beter wordt, lichten we kort onze toekomstplannen toe. Wij zien het alvast helemaal zitten! Jij ook?

We bouwen aan...

  • ... een nieuwe gloednieuwe zone voor 14-plussers op de benedenverdieping. In januari lichten we een eerste tip van de sluier op. Eventjes geduld nog, maar het resultaat zal er zijn!
  • Je kan op de benedenverdieping nu ook tijdelijk terecht in de zone TeSt! Living_Lab waar je prototypes van nieuwe interactieve opstellingen kan uittesten. Voordat we deze volledig op punt stellen, willen we eerst weten wat jij ervan vindt en hoe jij het zou aanpakken. Zo bouw jij ook mee aan ons nieuwe aanbod!
  • Eind dit jaar opent er nog een nieuwe tijdelijke thematentoonstelling PLAY ▶️ waar je al spelend raakt bedolven onder klanken, geluiden en golven!

En als je dacht dat we daarbij lieten...

 ... dan heb je het lekker mis! 

  • Volgend jaar in maart trakteren we je – in het kader van de 150e verjaardag van Mendeljev – op een gloednieuwe opstelling rond de Tabel van Mendeljev. 
  • Daarnaast komt er ook een nieuwe zone ‘Puur’ die focust op enkele wetenschappelijke basisprincipes.

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u.

"We willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren..."

"We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.

De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/onderwijsveld/overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken." - Stephane Berghmans, CEO van Technopolis

img
img

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.