Navigeer dropdown

Voor de allerjongsten zit de 'grotemensenwereld' nog vol spannende ervaringen en avonturen. Daarom opent het Kinder-doe-centrum een wereld op kindermaat: je bengels gaan er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en leren bij over het menselijk lichaam.

Een ziekenwagen besturen, een dak leggen, rekken vullen in de supermarkt of ervaren hoe hoe is om als een vlieg te zien: in het Kinder-doe-centrum kruipen je kids in de rol die ze willen... en ze steken er nog veel van op ook! De wereld van de grote mensen was nog nooit zo toegankelijk voor jonge kinderen als in het Kinder-doe-centrum!

4 zones in het Kinder-doe-centrum

img

De werf

Op de werf leg je de dakpannen op een dak, werk je een huis in aanbouw verder af, bouw je een knikkerbaan of zelfs... een iglo! Je experimenteert met tandwielen en speelt er op veilig met een echte veiligheidshelm op je hoofd. Een gewaarschuwd bouwvakker is er twee waard! 

img

Het park

In het park valt vanalles te beleven. De natuur zit immers vol verrassingen! Kom te weten wat de diertjes graag eten en voeder ze naar hartenlust!  Welke vruchten groeien aan welke boom of struik? Hoor jij even goed als een dier? Vind jij de schuilplaats van de dieren door hun sporen te volgen? Je komt het allemaal te weten in het park!

img

De stad, mét nieuwe jeep en geldprinter!

Het leven in de grote stad spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten! Zelf pizza's bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen... Dat en nog veel meer beleef je in de Stad! 

img

Mijn lichaam

In de zone mijn lichaam kruip je in de huid van... jezelf! Kruip achter het stuur van een heuse ziekenwagen, vlij jezelf neer op een brancard of fiets een rondje samen met een skelet!

Praktisch

Doelgroep: 4- tot 8-jarigen
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone doorlopend, van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.