Navigeer dropdown

Op 25 en 29 oktober, en 5 november vindt in Technopolis de WORLD BIOTECH TOUR plaats, een uniek en internationaal wetenschapsfestival met als doel het belang van biotechnologie in de kijker te plaatsen.

In de loop van de komende drie jaar zullen twaalf wetenschappelijke doe-centra uit alle hoeken van de wereld een driedaags wetenschapsfestival organiseren. Studenten, leerkrachten, en het grote publiek maken zo kennis met biotechnologie en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Voor 2015 gaat het onder meer om Pavilhão do Conhecimento (Portugal), Miraikan (Japan), en Technopolis zelf.

Jong en oud gaan er met wetenschappers in dialoog over biotechnologie, en ondervinden de verwondering en opwinding van biotechnologisch onderzoek aan den lijve aan de hand van tal van leuke en praktische experimenten. 

 

  

Drie dagen biotech plezier!

De World Biotech Tour gaat door op drie verschillende dagen, verspreid over drie weken.

  • Op 25 oktober wordt de aftrap gegeven in samenwerking met de Biotechdag, en kan het grote publiek op tal van plaatsen in Vlaanderen kennismaken met biotechnologie.
  • Op 29 oktober gaat in Technopolis de World Biotech Tour voor Scholen door, waarop middelbare scholieren tal van workshops kunnen volgen die hen wegwijs maken in de wondere wereld van de biotechnologie, en hen doen nadenken over de voor- én de nadelen van biotechnologie.
  • Op 5 november richt de World Biotech Tour zich op gezinnen. Via tal van leuke experimenten en interessante lezingen leren jong en oud welke rol biotechnologie in hun eigen leven kan spelen. Meer informatie over alle extra activiteiten die die dag plaatsvinden vind je hier.

 

Ambassadeursprogramma

De jongeren van vandaag zijn de wetenschappers van morgen! Elk wetenschappelijk doe-centrum zal daarom een aantal jongeren selecteren die gepassioneerd zijn door biotechnologie.

Deze ambassadeurs zullen onder meer:

  • via conference calls en sociale media kennis kunnen uitwisselen met de ambassadeurs uit Portugal en Japan
  • onder begeleiding van een echte wetenschapper een mini-project uitwerken rond een biotechnologisch onderwerp
  • Technopolis vertegenwoordigen tijdens de World Biotech Tour op 25 en 29 oktober en 5 november
  • kans maken om deel te nemen aan het slotevenement in Tokyo (Japan) in 2017.

De deadline voor het ambassadeursprogramma is inmiddels verstreken. Het is niet langer mogelijk hierop in te schrijven.

 

undefined

Bacteriën om olievlekken op te ruimen

undefined

Niet-rottende tomaten

undefined

Insuline-producerende bacteriën

 

De World Biotech Tour wordt gecoördineerd door de Associatie van Wetenschaps- en Technologiecentra (Association of Science-Technology Centers, ASTC), in samenwerking met de Biogen Foundation.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.