Navigeer dropdown

Eurekaaa! Maart is niet zómaar een jeugdboekenmaand. Maart is een jeugdboekenmaand die helemaal draait rond wetenschap en techniek. Als je zowel van boeken als van wetenschap en techniek houdt, dan ben je in Technopolis helemaal aan het juiste adres! In maart krijg je bij een bezoek aan Technopolis gratis een wetenschappe-leuk proefjesboek op voorwaarde dat je ons een tekening van jouw eigen uitvinding bezorgt! We raden je aan om er snel bij te zijn, want de actie is slechts geldig zolang de voorraad strekt...

Maak eerst een tekening van jouw uitvinding...

Niet alleen gekke professors kunnen (te) gekke uitvindingen bedenken! Laat je fantasie eerst even de vrije loop en bedenk wat nog niemand voorheen bedacht heeft! Wat dacht je van een plooibus in plaats van een plooifiets, een robot die jouw huiswerk maakt of béter nog: een pil waardoor je nooit nog ziek wordt!

Grabbel nadien al je kleurpotloden, stiften, penselen, verfpotjes, krijt, wasco, glitters, stickers... bijeen en maak een tekening van jouw bijzondere uitvinding!

Tikkeltje te jong voor je 1e uitvinding?

Kleur dan de speciale kleurprent van de jeugdboekenmaand in!

img

Ruil dan je tekening om voor 1 van deze boeken...

img

Max de muis ontdekt de stad

Max de muis woont in de grote stad. Vandaag geeft hij een feestje voor zijn verjaardag in het park. Samen met vriendinnetje Nina rijdt hij dwars door de stad om inkopen te doen. Ontdek de stad én alle bewoners!

Vanaf 4 jaar

img

Knutselen en experimenteren

Griezelige schaduwspoken, een zoevende ballonraket, grappige slingeraapjes of rock'-n-rollende eieren? Het zijn maar enkele van de vele toffe knutselwerken die je met dit boek kan maken!

Vanaf 7 jaar

img

100 experimenten om zelf te doen

Thuis verder experimenteren is een koud kunstje aan de hand van de proefjes in dit boek! Je gaat stap voor stap aan de slag met materialen die je meestal thuis nog ergens liggen hebt. Steek je handen uit de mouwen en ontdek de wetenschap achter elk experiment!

Vanaf 8 jaar

img

365 x wetenschap

Wil je echt élke dag van het jaar een proef uitvoeren, dan is dit het boek voor jou! Ga aan de slag met goedkope materialen zoals plastic flessen en kartonnen dozen. De ene dag ga je op tuinsafari en de andere knutsel je kevers van gekleurd papier en leer je hoe ze op water kunnen staan!

Vanaf 9 jaar

Praktisch

  • Deze actie is geldig vanaf 1 tot en met 31 maart 2018 of zolang de voorraad strekt. 
  • Deze actie is geldig voor bezoekers (bij aankoop van dagticket of op vertoon van geldig ticket (bv. B-dagtrip) of voucher aan de kassa) en abonnees.
  • Je ontvangt een gratis boek in ruil voor een tekening van jouw uitvinding of jouw ingekleurde kleurprent.
  • We geven 1 boek per (betalend) gezin weg.
  • Deze actie is niet bestemd voor (school-)groepen of verjaardagsfeestjes.

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.