Navigeer dropdown

Als je hoort over kostbare schatten in de zee, slaat jouw fantasie dan ook op hol? Je denkt misschien aan een kist met goud die honderden jaren geleden samen met een piratenschip naar de bodem gekatapulteerd werd. Op de bodem van de zee vind je nochtans schatten die oneindig mooier en kostbaarder zijn: koraalriffen!

Professor Marc Kochzius (VUB) zal je tonen hoe de thuis van Nemo en Dory, de gekke visjes van Disney die nogal vaak verdwaald geraken, in mekaar zit. “Oh nee”, denk je, “een hele tijd luisteren naar een suffe oude verstrooide prof met steriliseerbokalen als bril en oubollig kostuum, die met zijn neus de hele tijd in de boeken zit”. Mis! Ruil die bril maar in voor een duikbril en dat kostuum voor een duikpak, want deze prof zit met zijn neus minstens even vaak in de zee als in de boeken. Hij zal je verbeelding tarten met adembenemende proeven.

Adem dus alvast diep in en zet je schrap om je te verdiepen in de fascinerende wereld van koraalriffen, de thuis van ontelbaar veel fauna en flora. Stel je expeditie niet uit, want de kans is groot dat tegen de tijd dat jij rimpels begint te krijgen er geen koraalriffen meer zijn. De opwarming van de Aarde, visvangst, toerisme… zorgen ervoor dat de grootste schatten onder de zee met uitsterven bedreigd zijn. Ontdek hoe ook jij kan meehelpen koraalriffen te redden: alle hens aan dek!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.