Navigeer dropdown

Dagelijks komen gewonde en zieke dieren terecht in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek. Dat levert bijzonder mooie en spannende verhalen op. Je zal echt versteld staan over wat er allemaal in je eigen achtertuin leeft!

Bioloog Niels Luyten komt tijdens de Kinderlezing allerlei leuke weetjes vertellen over de talloze dierensoorten die hij al tegen gekomen is in het Natuurhelpcentrum Opglabbeek. Zo leer je meer over onze inheemse natuur en kan ook jij meehelpen om ze te beschermen voor later. Ga mee op tocht want de leukste vakantie... begint in je eigen achtertuin!

Het Natuurhulpcentrum Opglabbeek komt al meer dan 40 jaar in aanraking met al het moois dat ons land te bieden heeft. Wat begon als een kleine opvang voor zieke of gewonde wilde dieren is anno 2017 uitgegroeid tot een heus centrum waar jaarlijks 8 000 dieren de nodige zorgen krijgen. In al die jaren hebben Niels en zijn collega’s talloze soorten voorbij zien komen, gaande van de kleinste jonge egeltje tot de zwaarste bever. En af en toe zitten daar ook exotische dieren uit verre landen bij!

img

Praktisch

  • Doelgroep: 8 - 12 jaar, maar ouders, tantes, nonkels, grootouders... zijn uiteraard ook welkom!
  • Duur: 1,5 uur
  • Locatie: Kegel
  • Prijs: € 5, € 2,50 voor abonnee en UiTPAS met kansentarief. Wil je die dag ook Technopolis bezoeken, dan krijg je € 2,50 korting op je toegangsticket.

Wil je toch liever aan de kassa betalen? Dat kan ook! Als de Kinderlezing niet uitverkocht is, zijn er op de dag van de Kinderlezing zelf nog tickets te koop aan de kassa. Wil je dus echt zeker zijn van je plaatsje, koop dan je tickets op voorhand online.

phone Zondag 22 oktober, 11u tot 12u30

Koop hier je tickets

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.