Navigeer dropdown

Heb je al eens over kanker gehoord? Misschien ken je wel iemand in je familie of op school die kanker heeft? Dat zou best kunnen, want elk uur komen acht mensen in België te weten dat ze kanker hebben. Iedereen weet dat het een ziekte is die je beter nooit krijgt, maar weet jij wat kanker nu precies is?

Kanker is geen onderwerp waar je zomaar even tussendoor over praat zoals over een verkoudheid of een griepje. Toch durven we wedden dat jij hierover wel duizend-en-één vragen hebt. Kankeronderzoektster Hetty Helsmoortel legt je tijdens de Kinderlezing in klaarheldere taal uit wat kanker precies is en hoe wetenschappers de beruchte ziekte met de "k" bestrijden.

Word je kaal van kanker? Is het besmettelijk? Kunnen we ervoor zorgen dat we ziekte niet krijgen? Ga je eraan dood? Waarom worden sommige mensen zo ziek van de medicijnen die hen zouden moeten genezen? Op al deze vragen krijg je een antwoord. Heb je nog andere vragen waar je al even mee in je hoofd zit? Stuur ze dan zeker vóór 20 november naar hetty.helsmoortel@ugent.be

Over dokter Hetty

Kankeronderzoekster Hetty Helsmoortel (Universiteit Gent) is zelf mama van twee kinderen en gepassioneerd door begrijpelijke wetenschap. Ze won de allereerste Wetenschapsbattle, een wedstrijd waarin ingewikkelde wetenschap eenvoudig uitgelegd moet worden aan kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.

  

Praktisch

  • Doelgroep: 8 - 12 jaar, maar ouders, tantes, nonkels, grootouders... zijn uiteraard ook welkom!
  • Duur: 1,5 uur
  • Locatie: Kegel
  • Prijs: € 5, € 2,50 voor abonnee en UiTPAS met kansentarief. Wil je die dag ook Technopolis bezoeken, dan krijg je € 2,50 korting op je toegangsticket.

Wil je toch liever aan de kassa betalen? Dat kan ook! Als de Kinderlezing niet uitverkocht is, zijn er op de dag van de Kinderlezing zelf nog tickets te koop aan de kassa. Wil je dus echt zeker zijn van je plaatsje, koop dan je tickets op voorhand online.

phone Zondag 26 november, van 11u tot 12u30

Koop hier je tickets

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.