Navigeer dropdown

Als je aan de ruimte denkt, denk jij dan ook spontaan aan griezelige ruimtewezens met een slechte adem en nog slechtere plannen? Of denk je: “eerst zien en dan geloven”? Dat is beslist geen slechte houding in de wetenschap! Maar dat houdt je hopelijk niet tegen om stiekem te dromen om gewichtloos door de ruimte te reizen.

Waar zou jij naartoe gaan? Op Venus is het altijd héél warm, té warm eigenlijk. Misschien eerder iets verder weg van de zon… Wat dacht je van de kleine dwergplaneet Pluto? Brrrr! Niet alleen te koud, maar ook pikkedonker. Op de niet zo zwaarlijvige Jupiter is meer dan plaats genoeg, maar die heeft niet eens vast oppervlak. Dus toch liever voet zetten op… een maan? Keuze genoeg: rond slokop Saturnus draaien er meer dan 60! Of had je eerder je zinnen gezet op de Grote Beer?

Als je alles op een rijtje zet, dan lijkt de ruimte echt wel een zootje ongeregeld. En is deze echt wel tot stand gekomen met een luide KNAL? Als er iemand licht in de duisternis kan brengen, dan is het professor Thomas Hertog (KU Leuven) wel! Hij werkte al samen met niemand minder dan Stephen Hawking, de enige échte slimste mens ter wereld. Bundel dus al je vragen en lanceer ze op hem af tijdens de al-ler-laat-ste Kinderlezing vóór de grote vakantie op zondag 12 juni.

Oh ja, bijna vergeten te vermelden dat professor Hertog zijn trampoline meebrengt! Zoek je tegen 12   juni uit waarvoor die zou kunnen dienen?

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.