Navigeer dropdown
Error loading MacroEngine script (file: MvcRenderContourForm.cshtml)

De wetenschap gaat met rasse schreven vooruit. Wil men de nieuwste kennis vertalen in nuttige toepassingen, bijvoorbeeld om onze gezondheidszorg te verbeteren, dan moeten wetenschappers deze kunnen toetsen bij mensen zoals jij, je buurvrouw, je bakker of kapper, maar evenzeer jouw ouders, kinderen of kleinkinderen…. Enkel zo komen wetenschappers te weten hoe veilig of hoe efficiënt hun nieuwe ontdekkingen of ontwikkelingen zijn. Bovendien vinden op deze manier patiënten ook sneller hun weg naar nieuwe hulpmiddelen.

Europa zet in op een zeer strikte regelgeving die de veiligheid van jou en iedereen om je heen garandeert. Daarnaast motiveert Europa maar ook maximale transparantie, door een strikte informatieplicht. Jij als “burger” hoeft geen passief proefkonijn te zijn! Het is net de bedoeling dat ook jij jouw stem in dit proces laat horen.

Daarbij is het cruciaal om na te gaan wat jijzelf belangrijk vindt, of je nu jong of iets minder jong, kerngezond of niet… bent. De aanwezige dokters en onderzoekers zetten jou volop aan het denken om nadien naar jóuw mening te vragen! De wereld schijnbaar op z’n kop in een reverse science café.

 

    

Wanneer?

 6/06

Waar?

 cafetaria UZ Gent

Praktisch

  • Doelgroep: jong en oud met een mening!
  • Prijs: gratis
  • Locatie: restaurant UZ Gent (De Pintelaan 185, 9000 Gent). Dat is het rode gebouw naast K12, via ingang 8 (1e verdieping). > Bereikbaarheid: klik hier
  • Wanneer: dinsdag 6 juni van 18u tot 21u (onthaal vanaf 17u30)

Ontdek gelijkaardige activiteiten

Technopolis neemt deel aan Sparks, een Europees project aan de hand waarvan men zoveel mogelijk gewone mensen zoals jij en ik tracht te overtuigen dat wetenschap en wetenschappelijk onderzoek niet alleen wetenschappers maar ook hen aanbelangt. Via dit reverse science café en een reeks andere projecten proberen we je de komende maanden te overtuigen om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap en meer bepaald op het vlak van geneeskunde. Want ook jouw inbreng is oh zo belangrijk!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.