Navigeer dropdown

Je krijgt de kans om de MS-X Move, een prototype rollator voor MS-patiënten verder uit te werken. Doelstelling is om met behulp van jouw inbreng tot een stoer wandelhulpmiddel voor een actieve levensstijl te komen. Daarmee bedoelen we: van je voordeur, door het bos tot in de kroeg!

Bestaande rollators zijn vaak ongemakkelijk, veroorzaken sociaal stigma, geven de gebruiker vaak een kromme lichaamshouding, geraken niet in de kofferbak van een kleine wagen zonder de stoelen achterover te kantelen, zijn niet ideaal in combinatie met openbaar vervoer enz. Er zijn nog talloze uitdagingen waar wetenschappers nog geen oplossing voor hebben of wie weet nog niet aan gedacht hebben, maar jij misschien wel!

Tijdens de workshop probeer je een elektrisch aangedreven prototype uit, zodat je kan aanvoelen hoe het zou zijn om een elektrisch aangedreven wandelhulpmiddel te gebruiken.

Het product is gericht op ‘jongere’ gebruikers (tussen 20 en 50 jaar met een EDSS van 4 tot 7).

 

Object reference not set to an instance of an object.

Ontdek gelijkaardige activiteiten

Technopolis neemt deel aan Sparks, een Europees project aan de hand waarvan men zoveel mogelijk gewone mensen zoals jij en ik tracht te overtuigen dat wetenschap en wetenschappelijk onderzoek niet alleen wetenschappers maar ook hen aanbelangt. Via dit reverse science café en een reeks andere projecten proberen we je de komende maanden te overtuigen om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap en meer bepaald op het vlak van geneeskunde. Want ook jouw inbreng is oh zo belangrijk!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.