Doe-boekjes Technopolis

Kom voorbereid op bezoek
Nieuw
1e, 2e en 3e lj. LO
Spannend, een bezoek aan Technopolis! Achter elke hoek schuilt er een nieuw experiment en er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. Maar waar start je? En hoe bereid je je leerlingen voor op hun uitstap? Speciaal voor leerlingen en leerkrachten uit het eerste, tweede en derde leerjaar bereidden wij doe-boekjes met originele spelopdrachten voor. Zo stimuleren we je leerlingen om zelfstandig experimenten uit te voeren en over hun bevindingen te communiceren. Nadien kan je in de klas verder spelen of over je bezoek napraten.

Voor speurders in het 1e en 2e leerjaar

Het onderzoek van Olaf en Olga

Olaf en Olga zijn de beste speurders die je kan vinden. Er is géén enkel experiment in Technopolis dat ze nog niet kennen. Maar… ze worden al een dagje ouder en zoeken een paar goeie opvolgers: echte speurneuzen die geen seconde aarzelen om op verkenning te gaan in Technopolis.

Kom jij binnenkort naar Technopolis? Stuur je leerlingen dan op pad met ons doe-boekje. Verdeel hen eerst in kleine groepjes en laat hen in verschillende zones elk een experiment uitvoeren. Wie het snelste raadt welke opstellingen de andere teams hebben uitgetest, treedt in de voetsporen van Olaf en Olga.

Wat krijg je?

  • 1 doe-boekje met stickervel en onderzoeksrad per leerling
  • 1 instructiemap voor leerkrachten (dat we je vóór je klasbezoek bezorgen)
  • 1 instructieboekje voor leerkrachten (dat je in Technopolis krijgt)
Het onderzoek van Olaf en Olga

Voor ontdekkers in het 3e leerjaar

Wacko wetenschappers

Wetenschappers hebben vaak de gekste dromen. De ene fantaseert ervan om met aliens te praten. De andere wil dan weer dino’s terug tot leven wekken. En nog iemand anders wil vervelende herinneringen wissen.

Klinkt dat misschien wel té gek? Of zijn er experimenten die deze dromen écht zouden kunnen doen uitkomen? Elk team trekt een wetenschapper uit een stapel kaarten en gaat op zoek naar experimenten om diens dromen te doen uitkomen. Als echte onderzoekers pennen ze in hun doe-boekje hun bevindingen neer of maken ze schetsen van hun plannen.

Wat krijg je?

  • 1 doe-boekje per leerling
  • 1 instructiemap voor leerkrachten (dat we je vóór je klasbezoek bezorgen)
  • 1 instructieboekje voor leerkrachten (dat je in Technopolis krijgt)
  • 1 set kaarten
Droom wetenschapper

Praktisch

€ 1,50 per leerling (daarin is al het materiaal inbegrepen)
Je kiest zelf het aantal leerlingen dat je op pad stuurt met de doe-boekjes.
Met 'Het onderzoek van Olaf en Olga' zijn je leerlingen 60 minuten zoet in Technopolis. Je bepaalt zelf hoe lang je leerlingen op zoek gaan naar oplossingen voor de dromen van de wacko wetenschappers.
Bezoekdagen lagere school: donderdag en vrijdag.

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.