Nieuw
1e, 2e en 3e lj. LO

Doe-boekjes

Kom voorbereid op bezoek
Spannend, een bezoek aan Technopolis! Achter elke hoek schuilt er een nieuw experiment en er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. Maar waar start je? En hoe bereid je je leerlingen voor op hun uitstap? Speciaal voor leerlingen en leerkrachten uit het eerste, tweede en derde leerjaar bereidden wij doe-boekjes met originele spelopdrachten voor. Zo stimuleren we je leerlingen om zelfstandig experimenten uit te voeren en over hun bevindingen te communiceren. Nadien kan je in de klas verder spelen of over je bezoek napraten.
Het onderzoek van Olaf en Olga

Voor speurders in het 1e en 2e leerjaar

Het onderzoek van Olaf en Olga

Olaf en Olga zijn de beste speurders die je kan vinden. Er is géén enkel experiment in Technopolis dat ze nog niet kennen. Maar… ze worden al een dagje ouder en zoeken een paar goeie opvolgers: echte speurneuzen die geen seconde aarzelen om op verkenning te gaan in Technopolis.

Kom jij binnenkort naar Technopolis? Stuur je leerlingen dan in groepjes van twee of drie op pad doorheen alle zones met ons onderzoekboekje. Elk groepje kiest één experiment om van nabij te onderzoeken en noteert vervolgens alle bevindingen in het boekje. Daarna is het aan jou om te raden welk experiment ze deden.

Leerlingen uit het eerste leerjaar gaan op onderzoek in het Kinder-doe-centrum. Het onderzoeksterrein van leerlingen uit het tweede leerjaar bestaat uit de ganse hoofdexpo.

Wat krijg je?

  • 1 onderzoekboekje per leerling
  • 1 instructiemap voor leerkrachten (dat we je vóór je klasbezoek bezorgen)
  • 1 instructieboekje voor leerkrachten (dat je in Technopolis krijgt)

Voor ontdekkers in het 3e leerjaar

Wacko wetenschappers

Wetenschappers hebben vaak de gekste dromen. De ene fantaseert ervan om met aliens te praten. De andere wil dan weer dino’s terug tot leven wekken. En nog iemand anders wil vervelende herinneringen wissen.

Klinkt dat misschien wel té gek? Of zijn er experimenten die deze dromen écht zouden kunnen doen uitkomen? Elk team kiest een droom van een wetenschapper uit en gaat op zoek naar experimenten om die te doen uitkomen. Als echte onderzoekers pennen ze in hun doe-boekje hun bevindingen neer of maken ze schetsen van hun plannen.

Wat krijg je?

  • 1 doe-boekje per leerling
  • 1 instructiemap voor leerkrachten (dat we je vóór je klasbezoek bezorgen)
  • 1 instructieboekje voor leerkrachten (dat je in Technopolis krijgt)

Praktisch

€ 1,50 per leerling (daarin is al het materiaal inbegrepen)
Je kiest zelf het aantal leerlingen dat je op pad stuurt met de doe-boekjes.
Met 'Het onderzoek van Olaf en Olga' zijn je leerlingen 1 tot 2 uur zoet in Technopolis. Je bepaalt zelf hoe lang je leerlingen op zoek gaan naar oplossingen voor de dromen van de wacko wetenschappers.
We rekenen op jou om je leerlingen op weg te helpen met ‘Het onderzoek van Olaf en Olga’ en wanneer nodig een handje toe te steken. Kom je met een grote klas(groep) langs? Dan kan het nuttig zijn om een extra begeleider te voorzien.
Bezoekdagen lagere school: donderdag en vrijdag.