Technopolis is gesloten

Mendelejev-game

Klaar voor een missie in de ruimte?
Nieuw
LO & SO
De tabel van Mendelejev: doet deze een belletje rinkelen? In Technopolis frissen we je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. En over elementen gesproken: heb jij al een favoriet element? Nina Derwael, Frank Deboosere en Enzo Knol moesten er niet lang over nadenken!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket
Jonge kinderen genieten in de eerste plaats van de speelse speurtocht in de ruimte en het vinden van voorwerpen. Jongeren en volwassenen leggen dan weer sneller de link met de tabel van Mendelejev en hoe eigenlijk alles bestaat uit elementen.

Nina, Frank en Enzo keurden de Mendelejev-game al goed!

Dat je de Mendelejev-game gewoonweg een keertje moet gespeeld hebben, daar zijn Nina Derwael, Frank Deboosere en Enzo Knol het helemaal mee eens. Meer nog, ze voelden zich helemaal "in hun element". Lang hoefden ze niet te spelen om hun favoriete element uit de tabel van Mendelejev te ontdekken.

Wist je trouwens dat Enzo Knol een monsterscore van 8 047 behaalde? Aan jou om die in Technopolis te proberen verpulveren!

Video

Nina Derwael en goud

Nina’s favoriete element is goud, zoals de medailles die ze verovert door haar spectaculaire salto’s en slingerwerk aan de brug.

Video

Frank Deboosere en kwik

En het favoriete element van Frank? Kwik natuurlijk, zoals in de thermometers, barometers en weerstations van vroeger.

Video

Enzo Knol en lithium

Enzo’s favoriete element is lithium. Dat zit namelijk in de batterij van zijn vlogcamera waarmee hij meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube bereikt.

In samenwerking met

Omdat chemie niet alleen onze harten sneller doet slaan, werkte Technopolis voor de tabel van Mendelejev samen met essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, het paritaire en sectorale vormingsfonds Co-valent en 9 chemiebedrijven.

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.